-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą trumpam sugrįžusi olimpinė čempionė Rūta Meilutytė: „Grįžau dėl reikalų, tačiau Lietuvoje vis tiek treniruosiuosi“

Londono olimpinių žaidynių deimantas – penkiolikmetė plaukikė Rūta Meilutytė vėl Lietuvoje. „Atvykau tik porai dienų – ne pailsėti, o dalyvauti renginiuose. Bet treniruotis vis tiek teks“, – sakė viena didžiausių Londono žaidynių staigmenų R.Meilutytė.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Luko Balandžio nuotr.

Auksą plaukimo varžybose Londono žaidynėse laimėjusi jauniausia mūsų šalies olimpietė trečiadienio vakarą su treneriu Jonu Ruddu pasirodė Vilniaus oro uosto atvykimo salėje, o ją pasitiko šeimos nariai – tėvelis Saulius, brolis Mindaugas bei Lietuvos plaukimo federacijos atstovas Gintautas Bartkus.

„Ne toks jau ilgas tas skrydis į Lietuvą iš Londono. Lietuviai lėktuve atpažino, prašė nusifotografuoti. Bet aš nelabai mėgstu skraidyti: atsisėdu, nenoriu niekam lįsti į akis, klausausi muzikos“, – kelionės įspūdžius pasakojo R.Meilutytė, prieš tai apsikabinusi artimuosius.

Mergina atvyko sportiškai apsirengusi, mūvėjo šiltą baltą kepurę ir ant pečių turėjo kuprinę. Su treneriu bei palyda ji išvyko ilsėtis į vieną iš Vilniaus viešbučių.

Luko Balandžio nuotr./Rūta Meilutytė ir Saulius Meilutis
Luko Balandžio nuotr./Rūta Meilutytė ir Saulius Meilutis

R.Meilutytė į Lietuvą sugrįžo trumpam – ji ketvirtadienį dalyvaus geriausių šalies sportininkų ir trenerių priėmime prezidentūroje pas šalies vadovę Dalią Grybauskaitę, o penktadienį atsiims Lietuvos tautinio olimpinio komiteto skirtą dovaną – automobilį BMW.

Tai LTOK padėka už Londone iškovotus medalius. Penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei, plaukikei R.Meilutytei bei kanojininkui Jevgenijui Šuklinui atiteks 5-osios klasės BMW sedanai, o imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui ir boksininkui Evaldui Petrauskui – 3-iosios klasės BMW sedanai.

Iš Didžiosios Britanijos į gimtinę sugrįžusi 100 metrų krūtine olimpinė čempionė R. Meilutytė teigė, kad Plimute, nors ir buvo pagerbta kaip olimpinė čempionė, gali jaustis ramiau – didelio dėmesio nesulaukia.

„Manęs ten beveik niekas neatpažįsta. Galiu elgtis laisvai – tai tikrai malonus jausmas“, – aiškino plaukikė.

- Esate apsirengusi kasdieniškai. Ketvirtadienį ir penktadienį jūsų lauks įvairūs priėmimai ir pagerbimai. Jums tapus čempione, keli dizaineriai pasisiūlė jums pasiūti puošnius rūbus. Ar jie įvykdė pažadą? – 15 min.lt paklausė R.Meilutytės.

- Nejaugi siūlote man iškart atvykti puošniais rūbais? Apsivilkusi treningais į prezidentūrą tikrai neisiu (juokiasi). Žinoma , kad atsivežiau puošnių rūbų. Dėl tų dizainerių... Man tik pasakojo, kad kažkas iš dizainerių buvo pasirengęs man pasiūti rūbų kolekciją, tačiau negavau jokių pasiūlymų ar prašymų susitikti.

- Neseniai vyko olimpiečių pagerbimas Plimute. Kokie įspūdžiai?

- Labai smagu matyti tiek daug žmonių. Labiausiai mane nudžiugino, kad į šventę buvo susirinkę daug lietuvių – jie vilkėjo marškinėlius su lietuviškais užrašais. Labai malonu, kad jie nepasididžiavo ir pagerbė mane. Jaučiu paramą iš Plimuto miesto žmonių, bet jausmas, kad tave palaiko lietuviai, dar malonesnis.

- Ar didelė Plimuto lietuvių bendruomenė?

- Nežinau. Pirmą kartą mačiau daugiau susirinkusių lietuvių. Gal jie atvyko iš kitų miestų... Nežinau.

- Penktadienį jums bus įteiktas automobilis. Ką su juo darysite?

- Nežinau. Pasitarsiu su šeima. Aš jo vairuoti negaliu – man tik penkiolika.

- O vairuoti mokate?

- Prie vairo dar nesėdėjau.

- Sakėte, kad viešėsite porą dienų. Kokia tų dienų darbotvarkė?

- Nesirengiu tik vaikščioti į priėmimus. Labai įtemptas grafikas – jau rytoj ir užporyt su treneriu treniruosiuosi Vilniaus baseine, eisiu pas prezidentę, po to vėl susitikimai, bendravimas su šeima, penktadienį LTOK renginys ir vakare namo į Plimutą. Lietuvoje labiau treniruosiuosi, kad neišsimuščiau iš ritmo... Kaip matote – laisvo laiko bus nedaug...

Jau kitą savaitgalį R. Meilutytė Stokholme (Švedija) dalyvaus pasaulio taurės 25 m ilgio baseino viename iš etapų, o gruodį Stambule (Turkija) kovos pasaulio 25 m baseino plaukimo čempionate.

Luko Balandžio nuotr./Rūta Meilutytė ir Johnas Ruddas
Luko Balandžio nuotr./Rūta Meilutytė ir Johnas Ruddas

   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius