-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvos plaukikų rinktinę prašosi JAV besitreniruojantis rusas Maksimas Molokovas

Galimybė atstovauti Lietuvos plaukimo rinktinei, gauti mūsų šalies pilietybę ir siekti teisės varžytis 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje – su tokiu trumpu laišku į Lietuvos plaukimo federaciją (LPF) prieš savaitę kreipėsi JAV besitreniruojantis Rusijos plaukikas Maksimas Molokovas. „Tikrai nenagrinėjome šios kandidatūros. Rezultatai nėra labai įspūdingi – jie yra vidutiniški ir net nesiekia olimpinio normatyvo“, – portalui 15min.lt teigė LPF generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.
Maksimas Molokovas prašėsi į Lietuvos plaukimo rinktinę
Maksimas Molokovas prašėsi į Lietuvos plaukimo rinktinę / facebook.com

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Nuo 2007 metų Europos jaunimo čempionatuose Rusijos valstybės spalvas ginantis 25-erių maskvietis M.Molokovas dar 2010-ųjų pasaulio plaukimo taurės varžybose atstovavo savo šaliai, o po to persikėlė mokytis į JAV. Ten jis atstovauja Santa Fe klubo komandai įvairiose JAV plaukimo varžybose.

Greičiausiai, matydamas, jog vietos Rusijos rinktinėje su esamais rezultatais sportininkas negaus, M.Molokovas ieško šalies, kuriai jo paslaugos bus reikalingos.

Pateikdamas savo kandidatūrą Lietuvos plaukimo federacijai, M.Molokovas tikino, kad jis galvoja apie dalyvavimą olimpinėse žaidynėse ir informavo, kad 200 metrų laisvuoju stiliumi distanciją yra nuplaukęs per 1 min. 51,8 sek., o 400 metrų nuotolį tuo pačiu stiliumi – per 4 min.

„Tas plaukikas iš JAV rodo tokius pačius rezultatus, kaip ir mūsiškis Povilas Stazdas. Tačiau P.Stazdui tik 18 metų, o M.Molokovui – kur kas daugiau“, – apie rusą, kuriam balandžio 23 dieną sukaks 26 metai kalbėjo E.Vaitkaitis.

Manau, kad jis galėjo rašyti prašymus ne tik mums, bet ir kitų šalių plaukimo federacijoms. Greičiausiai, gal koks Kataras ir susigundys

Jis tikino, kad Rusijos sportininko pasiūlymas nebuvo aptariamas LPF, nes jo rezultatai nėra aukšti ir rinktinei nereikia ruso paslaugų. Be to, būtų nemažai problemų su pilietybės gavimu – užsienio sportininkai mūsų šalyje ypač retai gauna lietuvišką pasą.

„Manau, kad jis galėjo rašyti prašymus ne tik mums, bet ir kitų šalių plaukimo federacijoms. Greičiausiai, gal koks Kataras ir susigundys. Ten palyginus lengvai dalijamos pilietybės“, – šmaikštavo LPF generalinis sekretorius.

E.Vaitkaitis sakė, kad Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) yra numačiusi taisykles keičiantiems pilietybę plaukikams, bet tikslios informacijos apie tai neturi. Pagal Tarptautinio olimpinio komiteto nuostatas, pilietybę pakeitęs atletas kitos valstybės garbę gali ginti po metų, tačiau su sąlyga, jei buvusios šalies federacija suteikia paleidžiamąjį raštą. Kitu atveju, sportininkas gali įvairiose varžybose pasirodyti po dviejų metų, tačiau privalo praleisti būsimas olimpines žaidynes.

Pastarąjį kartą Lietuvos pilietybė buvo suteikta šokėjai ant ledo amerikietei Isabellai Tobias, kuri 2013 metų gruodžio 12 dieną gavo mūsų šalies pasą ir jau po dviejų mėnesių su Deividu Stagniūnu startavo Sočio olimpinėse žaidynėse. Bet jau gegužę ši šokėjų pora išsiskyrė – lietuvis dėl traumų baigė karjerą, o I.Tobias šoka su Rusijos šokėju ir atstovauja Izraeliui.

Prieš daugiau kaip du dešimtmečius Lietuvos pilietybė buvo suteikta ir šokėjo ant ledo Povilo Vanago partnerei Margaritai Drobiazko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius