Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasaulio jaunimo čempionatą išvykstantys irkluotojai turėjo griebtis eksperimentų

Lietuvos irkluotojų sostinėje, Trakuose, įsikūrusiame Irklavimo muziejuje tradiciškai į Pasaulio jaunimo čempionatą Italijoje buvo išlydėta Lietuvos irklavimo rinktinė. Nors apie galimus medalius federacijos atstovai kalba atsargiai, sportininkai yra pasirengę kovoti iki galo. Tiesa, prieš šį čempionatą teko imtis ir eksperimentų – traumą patyrus Dominykui Jančioniui Aurimas Adomavičius į dvivietę valtį pasikvietė solidų partnerį – Rolandą Maščinską. Tuo tarpu, Milda Valčiukaitė pasiryžo pirmą kartą nuo 2010 metų tarptautinėje arenoje irkluoti solo.
Milda Valčiukaitė
Milda Valčiukaitė / Pauliaus Cuberos/LIF nuotr.

Dažniausiai Lietuvos irkluotojų sugrįžtuves lydi ne tik solidūs rezultatai, tačiau ir medaliai. Su laimikiais iš pasaulio čempionatų pastaraisiais metais sugrįždavo ne vienas sportininkas. Praėjusiais metais aukso medlį parvežė vaikinų dvivietė – Aurimas Adomavičius ir Dominykas Jančionis. Tačiau šis duetas titulo negins – traumą prieš čempionatą patyręs D.Jančionis savo vietą užleido tituluotam 22-ejų metų Rolandui Maščinskui.

Rinktinės treneris Mykolas Masilionis neslėpė, kad naujai suformuotas duetas kartu treniravosi vos kelias dienas, tačiau jis tiki individualiais irkluotojų sugebėjimais: „Aišku, kad partnerių pakeitimas atsiliepia, kai tokį trumpą laiką tik kartu praleidi, tačiau mūsų irkluotojai jau turi Dievo dovaną ir įgimtas savybes, todėl būdami individualiai stiprūs jie gali pasiekti gerų rezultatų.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dominyko Jančionio ir Aurimo Adomavičius duetą išskyrė trauma.

Mūsų irkluotojai jau turi Dievo dovaną ir įgimtas savybes, todėl būdami individualiai stiprūs jie gali pasiekti gerų rezultatų.

Favoritais tarp keturių į čempionatą vykstančių komandų yra laikoma būtent naujai suformuota vaikinų dvivietė ir dar viena staigmena – 20-metė Milda Valčiukaitė pasaulio čempionate irkluos viena.

Jos porininkė 25-erių Donata Vištartaitė paprasčiausiai nebegali varžytis jaunimo varžybose, o atgaivinti dvivietę su buvusia porininke Ieva Adomavičiūte M.Masilionis nesvarstė: „Milda yra individualiai labai stipri ir didesnė rizika būtų ją poruoti su kažkuo kitu. Galima nepasiekti to rezultato, kurį ji gali pasiekti viena.“

Nors į jaunimo varžybas M.Valčiukaitė išvyksta jau savo kolekcijoje turėdama suaugusiųjų pasaulio ir Europos čempionatų aukso medalius, spaudimo užimti prizinę vietą sakė nejaučianti: „Spaudimo tikrai nejaučiu. Juk startuosiu vienvietėje. Kaip tik jaučiuosi atsakinga tik už save. Jeigu kažkas netaip, pati būsiu kalta. Tikrai manęs niekas neslegia.“

M. Valčiukaitė pastarąjį kartą vienvietę valtį tarptautinėje arenoje irklavo dar 2010 metais, kai Čekijoje vykusiame pasaulio jaunių (U-19) čempionate užėmė 7-ąją vietą. Šiemet vykusiame Lietuvos čempionate M. Valčiukaitė šioje rungtyje nugalėjo be konkurencijos.

Jaučiuosi atsakinga tik už save. Jeigu kažkas netaip, pati būsiu kalta. 

Irkluotoja pripažino, kad vėl sėsti į vienvietę – iššūkis: „Praėjusį savaitgalį startavome pasaulio taurės etape kartu su Donata Vištartaite, tai man šitos varžybos bus tarsi iššūkis. Juk keičiu valčių klasę ir sėdu į vienvietę. Laiko pasirengti daug nebuvo – tik savaitė. Aišku, tai nėra pats pagrindinis mano metų startas. Pagrindinis bus rugpjūčio mėnesį vyksiantis pasaulio čempionatas. Tačiau tai gana rimta tarpinė stotelė.“

Virgaudo Leknicko/LFF nuotr./Milda Valčiūkaitė
Virgaudo Leknicko/LFF nuotr./Milda Valčiukaitė plaukdama vienviečių klasėje šiais metais tapo Lietuvos čempione,

Nepaisant partnerio kaitos, optimistiškai nusiteikęs yra 21-erių Aurimas Adomavičius, kuris neslėpė, kad apie medalį pasvajoja: „Laiko susiirkluoti trūksta, tačiau tikiuosi, kad pagausime yrį. Tai aišku, kad galvojame apie medalius. Toks ir yra tikslas – laimėti medalį.“

Ne naujokas tarptautinėje arenoje ir Lietuvos vienviečių vicečempionas 22 metų Ž. Gališanskis. Pernai Austrijoje ir užpernai Trakuose vykusiuose jaunimo čempionatuose jis varžėsi keturviečių valčių klasėse. Trakuose Ž. Gališanskis su porinės keturvietės įgula užėmė 10-ąją vietą, o pernai Lince varžydamasis jau pavienio irklo valtyje buvo 8-as.

Laiko susiirkluoti trūksta, tačiau tikiuosi, kad pagausime yrį.

18 metų S. Petrikaitei, kuri dar gali varžytis ir jaunių amžiaus grupėje, tai bus debiutas tarp vyresnių sportininkų. 2013 metais pasaulio jaunių čempionate S. Petrikaitė vienvietėje užėmė 14-ąją vietą, tačiau pastaruoju metu perėjo į lengvo svorio valčių klasę, kurioje šiemet tapo Lietuvos čempione bei laimėjo „Gintarinių irklų“ regatą.

Čempionate iš viso dalyvaus per 800 irkluotojų iš 51 valstybės. Daugiausiai sportininkų, po 21, į Varezę siunčia Vokietija ir Italija, 20 irkluotojų atstovaus JAV, 15 – Prancūzijai, 13 – Didžiajai Britanijai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius