Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pirmą didįjį karjeros finalą patekęs D.Rapšys turėjo sau priekaištų

Kaip tarė, taip padarė. Danas Rapšys laikėsi ryte duoto žodžio ir plaukdamas 200 metrų nugara dar kartą pagerino Lietuvos rekordą. Panevėžietis penktadienio vakarą plauks Vengrijos sostinėje vykstančio pasaulio plaukimo čempionato finale.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Alfredo Pliadžio nuotr.

D.Rapšys 200 m nugara atrankoje įveikė per 1 min. 56.67 sek, pagerino Lietuvos rekordą ir bendroje atrankos įskaitoje buvo trečias.

Pusfinalyje dauguma sportininkų padidino apsukas, o toje kompanijoje buvo ir lietuvis.

Antrajame pusfinalyje plaukęs lietuvis distanciją įveikė per 1 min. 56,11 sek., vėl pagerino Lietuvos rekordą ir paskutiniu aštuntuoju rezultatu įšoko į finalą.

Šiame čempionate Danas demonstruoja įspūdingą formą. Inos Paipalienės auklėtinis Budapešte plaukė keturis kartus ir visus sykius gerino savo asmeninius ir Lietuvos rekordus.

Antrajame plaukime blykstelėjo kinas Jiayu Xu, pirmavęs nuo starto iki finišo. Sportininkas kurį laiką netgi lenkė pasaulio rekordo tempą.

Finalo dalyviai
Finalo dalyviai

„Gerai, kad viskas pavyko, bet šiaip – nieko gero. Savo plaukimu dar nesu visiškai patenkintas. Norėjosi geriau, bet gavosi kaip gavosi. Finale, galbūt, bus dar geriau“, – po finišo kalbėjo panevėžietis.

– Kokius niuansus turite omenyje? Ką dar būtų galima pagerinti?

– Plaukimo išsidėstymas galėjo būti šiek tiek didesnis. Laikas nedžiugina. Matysime, kaip bus toliau.

– Bendras sportininkų tempas stipriai paaugo. Finalo galima laukti dar spartesnio?

– Oi, net nežinau. Prieš dvejus metus Kazanėje taip greitai vyrai dar tikrai neplaukė. Progresas per šį laikotarpį – akivaizdus. Konkurentai labai stiprūs. Kinijos atstovai plaukia išties fantastiškai.

– Kokie lūkesčiai finale?

– Norėtųsi „išlipti“ iš 1 min. 56 sek. Vieta nėra tokia svarbi. Norėtųsi gerinti asmeninį rezultatą. Jei gerini rezultatą, reiškia tobulėji. O jei tobulėji, su laiku ateis ir rezultatai.

– Jūsų karjeroje pirmas toks didelis finalas. Labai lauktas?

– Tikrai, kad taip. Jau anksčiau minėjau, kad prieš varžybas vis turėdavau kokių nors problemų. Dabar pirmasis čempionatas, kai viskas yra gerai. Džiaugiuosi, kad ir rezultatas toks, kokio tikėjausi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius