-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jevgenijus Šuklinas apie įstrigusį dopingo skandalą negalvoja: „Turiu kitų reikalų“

Dopingo vartojimu kaltinamas kanojininkas Jevgenijus Šuklinas galutinio verdikto vis dar laukia. Olimpinis vicečempionas dėl to per daug galvos nesuka ir tikina, kad visą dėmesį yra sutelkęs į Visagino savivaldybės rinkimus, kuriuose iškovojo kėdę miesto taryboje. Baidarių ir kanojų irklavimo federacija teigia, kad B mėginys, kuris teoriškai galėtų išteisinti sportininką, turėjo būti atidarytas prieš mėnesį, bet rezultatų negirdėti iki šiol.
Jevgenijus Šuklinas
Jevgenijus Šuklinas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Antradienį paskelbtas verdiktas kitam Lietuvos olimpiečiui Aurimui Didžbaliui, kuris dėl pakartotinio dopingo vartojimo be sporto turės praleisti aštuonerius metus. Eiga iki galutinio sprendimo užtruko beveik dvejus metus.

Londono olimpinėse žaidynėse sidabrą iškovojęs J.Šuklinas šių metų vasario 5 dieną pats paviešino iš Tarptautinės tyrimų agentūros gautą laišką apie pertikrintus 2012 metų žaidynėse atlikto dopingo testo rezultatus, tačiau jam metamus kaltinimus neigia.

Kanojininko mėginyje buvo rastas dehidrohlormetiltestosteronas, kuris yra metandianono, priklausančio anabolinių steroidų grupei, vienas iš metabolitų. Ši medžiaga skirta jėgos padidinimui, riebalų mažinimui, raumeninės masės augimui.

Praėjus dviems mėnesiams nuo gautos žinios apie teigiamą J.Šuklino dopingo mėginį, vis dar nėra galutinio sprendimo atleto byloje.

Pats sportininkas teigia, kad jokios informacijos dėl B mėginio negavo.

„Dar nieko negavau, laukiu. Kai sulauksiu informacijos, tada žiūrėsiu, ką darysiu ir galėsiu pakomentuoti. Dabar turiu kitų reikalų ir apie tai negalvojau. Pasamdžiau juristus, kurie sakė, kad laukia disciplinarinės komisijos išvadų ir viskas“, – trumpai situaciją komentavo J.Šuklinas.

33-ejų olimpinis vicečempionas teigia, kad vis dar yra pasinėręs į politikos batalijas. Nors kovą dėl Visagino mero posto J.Šuklinas jau pralaimėjo, su Visuomeniniu rinkimų komitetu „Visaginas – tai mes“ jį išrinko į miesto tarybą.

„Rinkimai baigsis balandžio 18 dieną, – apie formalumą, kai bus paskelbtas tarybos nariu pirmojo posėdžio metu kalbėjo J.Šuklinas. -Tada rimčiau užsiimsiu šituo klausimu.“

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romualdas Petrukanecas taip pat tikino, kad jokios naujos informacijos neturi: „Iš tarptautinės baidarių ir kanojų federacijos neturime jokių naujienų. Viskas eina iš žiniasklaidos. Ir olimpinis komitetas patvirtino, kad gavo to pirmojo mėginio rezultatus (Lietuvos tautinis olimpinis komitetas žinojo apie J.Šuklino teigiamą dopingo testą, bet apie tai neinformavo).

Kaip suprantu, B mėginys buvo atidarytas prieš gerą mėnesį, bet jokių rezultatų negavome.“

Tiesa, sportininką galintis išteisinti B mėginys, dažniausiai tik patvirtina A mėginio rezultatus ir itin retais atvejais išteisina atletus.

Asmeninio archyvo nuotr./Jevgenijus Šuklinas
Asmeninio archyvo nuotr./Jevgenijus Šuklinas

Jei baisiausi įtarimai pasitvirtins, dopingo vartojimu įtariamas J.Šuklinas praras ne tik olimpinį sidabro medalį, bet ir maždaug 100 tūkst. eurų.

„Viskas turėtų būti grąžinta, nes vertintume, kad laimėjimo nėra“, – tamsaus scenarijaus atveju padėtį anksčiau 15min apibūdino Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento generalinės direktorės funkcijas atliekanti Kornelija Tiesnesytė. Ji pridūrė, kad reikėtų peržiūrėti ir prieš žaidynes mokėtos olimpinės stipendijos sutarties sąlygas – taip grąžinamų pinigų suma dar labiau išaugtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius