Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pusfinalį žengęs S.Bilis dar turi rezervo: „Posūkyje nesugebėjau atsispirti“

Pasaulio čempionas Simonas Bilis pagaliau irgi išbandė Kopenhagos „Royal“ arenos vandenį. Penktadienio rytą panevėžietis dalyvavo 50 metrų plaukimo laisvu stiliumi rungties atrankoje. Ir sėkmingai ją įveikė.
Simonas Bilis
Simonas Bilis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Bendroje įskaitoje S.Bilis užėmė 11-ą vietą, užfiksavęs 21,39 sek. laiką.

„Plaukimu esu patenkintas, bet posūkyje vėl nepataikiau. Padariau jį visas išsitiesęs ir beveik nebuvo atsispyrimo nuo sienos. Tuomet praradau greitį ir buvo sunku pabaigti distanciją, nes, norint „pagauti“ naują greitį, jėgų buvo išnaudota tikrai nemažai. Dėl to finišuojant tikrai pavargau. Bet pačiu plaukimu tikrai esu patenkintas. Vandenį labai gerai jaučiau, jis kabinosi, kojos taip pat puikiai jautėsi“, – sunkiai kvapą po finišo gaudė S.Bilis.

– Vadinasi, rezervo dar yra?

– Jei techniškai gerai viską išpildysiu, tikrai rezultatas bus geresnis. Svarbiausia pataikyti į sieną. Šį kartą atrodė, kad bijau posūkio, net kažkiek sulėtėjau prieš jį. Dabar su treneriu padirbėsime darydami posūkius ir vakare tikiuosi, kad viskas bus gerai. Dar prieš dvi dienas atrodė, kad nei kojos, nei rankos kartu nedirba. O dabar viskas pavyko neblogai.

Negaliu sakyti, kad ryte nepasiruošiu, bet labai daug laiko užtrunka, kol išsibudinu.

– Jums, kaip ir daugeliui plaukikų, vakare plaukti yra kur kas geriau?

– Dažniausiai taip. Vakare būni geriau pailsėjęs, praplaukęs, kūnas išsijudinęs. Man asmeniškai vakare visada būna geriau. Negaliu sakyti, kad ryte nepasiruošiu, bet labai daug laiko užtrunka, kol išsibudinu. Tikiuosi, kad vakare bus tikrai geriau.

– Šiame čempionate labai galingai plaukia Rusijos sportininkai. Šią atranką taip pat laimėjo šios šalies atstovas. Tai stebina?

– Ne, tikrai ne. Rusai visą laiką diktuoja madas plaukdami laisvu stiliumi. Net jei jie neatveža ir pačių stipriausių sportininkų, šalis turi atletų, kurie gali plaukti labai greitai. Taip visada buvo. Nenuostabu, kad ir dabar tas pats.

Kitas lietuvis Tadas Duškinas net 0,66 sek. pagerino asmeninį rekordą, bet liko 23-ias (21,69). Nuo pusfinalio jį skyrė vos 0,09 sek.

„Praplaukiau tikrai neblogai, laimėjau savo plaukimą. Senokai varžiausi šiame nuotolyje, tai net nežinau, ar tai geriausias mano rezultatas, – po finišo prisipažino T.Duškinas. – Lyg ir niekur nesuklydau, manau, jog pasirodžiau pagal galimybes.“

Atrankoje nepralenkiamas buvo rusas Vladimiras Morozovas – 20,69 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius