Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą sugrįžusi pasaulio čempionė R.Meilutytė: „Džiaugiuosi už savo ramybę ir pilnatvę“

Ryškiausia Lietuvos plaukimo žvaigždė ir vėl sugrįžo laikydama rankoje aukščiausios prabos laimikį. Pirmadienio pavakarę Rūta Meilutytė nusileido Vilniaus oro uoste su Katare iškovotu pasaulio plaukimo čempionato aukso medaliu.

Sekmadienį „Aspire Dome“ baseine iškovotas planetos pirmenybių auksas – jau penktasis 26-erių kaunietės karjeroje.

Šis apdovanojimas, kaip ir daugelis kitų, atguls R.Meilutytės didžiausios ir ištikimiausios sirgalės – močiutės Aldonos namuose.

Čempionatas Katare R.Meilutytei prasidėjo ne pagal idealiausią scenarijų ir nepatekimas į olimpinės 100 metrų plaukimo krūtine rungties pusfinalį nustebino ne tik pačią sportininkę, bet ir daugelį šios sporto šakos specialistų, tačiau antroje – perpus trumpesnėje – rungtyje plaukimo pasaulis jau išvydo kaunietės charakterį bei geriausią versiją.

29,40 sek. – tokiu laiku finale plaukusi R.Meilutytė aplenkė jai ant kulnų lipusią kinę Qianting Tang.

Į Vilnių pirmadienio vakarą sugrįžusią plaukikę gerbėjai pasitiko su gausiomis gėlių puokštėmis, o pati rinktinės lyderė prisipažino, kad olimpinių metų pradžia ją labai nudžiugino.

„Manau, kad metų startas buvo geriausiai įmanomas, koks tik galėjo būti šiuo metu“, – džiaugėsi R.Meilutytė.

Lietuvė tapo pirmąja sportininke plaukimo istorijoje, kuri 50 m krūtine finalą pasaulio čempionatuose sugebėjo laimėti triskart iš eilės (2022, 2023 ir 2024 metais).

Dar du planetos pirmenybių aukso medalius R.Meilutytė yra iškovojusi 100 m nuotolyje – 2013 ir 2023 metais.

Visgi pergalė Dohoje plaukikės karjeroje užims ypatingą vietą.

„Džiaugiuosi už ramybę ir pilnatvę net ir nelaimėjus. Manau, kad tai yra mano didžiausias pasiekimas. Jaustis ramiai. Tai daug susikaupimo reikalaujantis darbas. Savo koncentraciją ir dėmesį ugdau įvairiais būdais – nuo meditacijos iki terapijos, emocijų paleidimo. Tam reikia daug mano dėmesio ir pastangų“, – neslėpė R.Meilutytė.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Rūtos Meilutytės pasitikimas Vilniaus oro uoste po pasaulio plaukimo čempionato Dohoje
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Rūtos Meilutytės pasitikimas Vilniaus oro uoste po pasaulio plaukimo čempionato Dohoje

R.Meilutytės treneris Tadas Duškinas po čempionato išskyrė savo auklėtinės lyderystę.

Kalbėdama apie santykį su jaunaisiais komandos draugais Rūta nestokojo geros nuotaikos.

„Patarimų jiems daug nedalinau, tik tiek, kiek reikėjo, – šypsojosi 2012-ųjų olimpinė čempionė. – Jau anksčiau sakiau, kad labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi jaunąja plaukikų karta. Visi labai profesionalūs, sąmoningi ir protingi. Kiekvienas unikalus ir įkvepia savaip. Tas labai džiugina“.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Rūtos Meilutytės pasitikimas Vilniaus oro uoste po pasaulio plaukimo čempionato Dohoje
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Rūtos Meilutytės pasitikimas Vilniaus oro uoste po pasaulio plaukimo čempionato Dohoje

Be Rūtos pasaulio čempionato prizininkais (ilgame 50 m baseine) per šimtametę šalies plaukimo istoriją yra tapę tik dar penki lietuviai – Giedrius Titenis, Raimundas Mažuolis, Lina Kačiušytė, Robertas Žulpa ir šiemet sidabrą iškovojęs Danas Rapšys.

Aukso medalį, be R.Meilutytės, yra iškovojusi vienintelė L.Kačiušytė, kuri triumfavo 1978-aisiais Vakarų Berlyne plaukdama 200 metrų krūtine.

Lietuvos sportininkų medaliai pasaulio čempionatuose
Plaukikas (-ė) 1st place, gold medalist(s) 2nd place, silver medalist(s) 3rd place, bronze medalist(s) Iš viso
Plaukimas laisvuoju stiliumi
Raimundas Mažuolis 0 0 1 1
Danas Rapšys 0 1 0 1
Plaukimas krūtine
Rūta Meilutytė 5 2 1 8
Lina Kačiušytė 1 0 0 1
Robertas Žulpa 0 1 0 1
Giedrius Titenis 0 0 1 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius