Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ianas Thorpe'as vėl treniruojasi

Australijos plaukikas Ianas Thorpe'as, iškovojęs penkis olimpinių žaidynių aukso medalius, vėl treniruojasi. Galima tikėtis, kad 28 metų sportininkas atnaujins karjerą ir dalyvaus Londono olimpinėse žaidynėse.
Ianas Thorpe'as
Ianas Thorpe'as / „Scanpix“ nuotr.

Thorpe'as, kurį plaukimo mėgėjai vadindavo tiesiog Torpeda, Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse pelnė tris aukso medalius. Tada plaukikui buvo tik 17 metų. 2004 metais Atėnų olimpinėse žaidynėse jis iškovojo dar 2 olimpinio čempiono titulus. O 2006–ųjų lapkritį pareiškė, kad dėl motyvacijos stygiaus jis baigia plaukiko karjerą.

Tada buvo daug spėliojama, kokios yra tikrosios plaukiko pasitraukimo iš aktyvaus sporto priežastys. Dabar pranešama, kad Thorpe'as vėl treniruojasi ir tiksi atnaujinti karjerą. Ir galbūt dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse. 2007 metais plaukikas buvo įtartas vartojęs draudžiamus preparatus. Iš pradžių buvo teigta, kad vieno patikrinimo metu sportininko organizme buvo aptikta per didelė testosterono koncentracija. Tiesa, vėliau plaukikas buvo išteisintas, tačiau pats pripažino, kad šie įtarimai jam buvę labai skaudūs.

Norėdamas patekti į olimpinę Australijos rinktinę, Thorpe'as privalės reguliariai dalyvauti dopingo patikrose. Jeigu dopingo kontrolieriai jokių pretenzijų neturės, plaukikas galės dalyvauti atrankos varžybose, kurios prasidės ateinančių metų pradžioje. Per savo karjerą Thorpe'as yra pasiekęs 13 pasaulio rekordų, o planetos pirmenybėse yra pelnęs 11 aukso medalių.

Kalbama, kad plaukikas jau išsigydė jį ilgokai kamavusią peties traumą, tačiau dabartinė sportinė forma jam tikrai neleistų konkuruoti su pajėgiausiais planetos plaukikais. Bet treniruotės, kurias patyręs plaukikas atnaujino, leidžia tikėtis, kad jo ambicijos sugrįžti į didįjį sportą yra ne tuščios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius