Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki pasaulio rekordo Rūtai Meilutytei trūksta tik plaukimo kostiumo

100 metrų plaukimo krūtine varžybose „Mare Nostrum“, vykusiose Monake, Rūta Meilutytė iškovojo aukso medalį ir pagerino šių metų Europos rekordą. Kas Lietuvos plaukikei trukdo pasiekti pasaulio rekordą ir kaip lietuvaitės pasirodymą varžybose vertina treneris Johnas Ruddas, sužinojome iš jo interviu, publikuoto The Plymouth Herald portale.
Rūta Meilutytė nustebino ir savo trenerį Joną Ruddą.
Rūta Meilutytė nustebino ir savo trenerį Joną Ruddą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio rekordas pasiektas technologijų pagalba

R.Meilutytės treneris prisipažino, jog turėjo vilčių, kad Rūta pasieks Europos rekordą, tačiau jis mąsto ir apie geriausią planetos rezultatą. „0,75 sekundės vis dar yra reikšmingas laiko tarpas – tas rekordas buvo pasiektas, kai sportininkai galėjo naudotis technologijų pagalba", – teigė britas.

Pasaulio rekordas 100 metrų krūtine distancijoje, priklausantis Jessica Hardy, buvo pasiektas 2009 metais – tuomet plaukikai turėjo galimybę dėvėti visą kūną dengiančius maudymosi kostiumus, kurie padėdavo greičiau plaukti. Šie, stipriai visą kūną aptempiantys kostiumai, sukurdavo aptakesnes kūno formas ir taip padėdavo sumažinti vandens pasipriešinimą.

Šiandien tarptautinė plaukimo federacija yra uždraudusi plaukikams dėvėti tokius kostiumus.

J.Ruddas palygino šią situaciją su tenisu: „Būtų šiek tiek panašu, jei paprašytume šiandien žaidžiančių tenisininkų grįžti prie medinių rakečių.“

Trenerio teigimu, šiandien reikia būti žymiai geresniu atletu, kad pavyktų pagerinti šį rekordą. Jei lietuvė turėtų tą kostiumą, ji tikrai pasiektų planetos rekordą. „Visgi aš manau, jog turime galimybę tai padaryti ir be kostiumo", – vilčių neslėpė R.Meilutytės treneris.

Treneris nesitikėjo Europos rekordo

„Rūtos pasiektas Europos rekordas buvo stulbinantis – ji buvo greitesnė nei olimpinėse žaidynėse. Ji plaukė greičiau, nei mes manėme, kad ji gali plaukti. Greičiausiai ji pati buvo nustebusi", – po R.Meilutytės pergalės „Mare Nostrum“ varžybose įspūdžiais dalinosi J.Ruddas.

„Rūta dirba be galo daug, jei prieš varžybas treniruojiesi iš paskutiniųjų – paprastai tai reiškia šiokį tokį nuosmukį varžybose. – teigė britas – Mes tikimės, kad prieš varžybas pailsėjus, rezultatas bus dar geresnis,“

Rūta turi tai, kas ją padaro čempione

J.Ruddas tikino, jog Rūta turi galią įsisavinti dalykus, kurių kiti nesugeba.

„Ji išlieka tokia rami net esant didžiausiam spaudimui ir su tokiomis situacijomis susitvarko labai puikiai. Ji turi gabumų tiesiog tai įveikti, o dauguma kitų atletų neturi tokio psichologinio tvirtumo", – R.Meilutytės stiprybe džiaugėsi jos treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius