Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgai laukę – dar palauks: Lazdynų baseino statybos stringa, nes stogas galėjo įgriūti

Praėjusią vasarą nugriautas Lazdynų baseinas turėjo atgyti ir pakviesti vilniečius vandens pramogų jau kitų metų pradžioje. Tačiau jau dabar aišku, kad pagrindinis Lietuvos baseinas duris atvers tik po metų. Vilniaus savivaldybė pripažino, kad sulaukia gyventojų ir sportininkų susirūpinimo, tačiau statybas uždelsė nekokybiškai suprojektuotas stogas.
Naujasis Lazdynų baseinas
Naujasis Lazdynų baseinas / Vilniaus sav. nuotr.

„Ten buvo didelis kranas ir jis išvažiavo. Dabar visi sako: nu va, paskutinis kranas išvažiavo. Esmė, kad tas kranas jau savo nudirbo. Kitą savaitę atvažiuos kiti du kranai. Darbai tęsiasi“, – vaizdžiai Lazdynų gyventojų susirūpinimą dėl užstrigusių statybų iliustravo Vilniaus savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Tačiau problema šiek tiek sudėtingesnė nei kranų kelionės. Vienos iš baseino statytojų „Irdaiva“ kompanijos generalinis direktorius Vitas Lopinys pripažino, kad statybų darbai stogo ir sienos įrengimo srityse buvo sustabdyti dėl aptiktų klaidų techniniame plane. Tik jas ištaisius darbai vėl galės vykti.

„Laukiame iš užsakovo techninės dokumentacijos patvirtinimo, kad galėtume tęsti darbus. Jie turėtų atkeliauti spalio mėnesio pradžioje“, – teigė V.Lopinys.

P.Poderskis paaiškino, kad buvo atliekamos ekspertizės po to, kai rangovas paskelbė, kad stogas gali būti nekokybiškas: „Pasakė, kad stogo konstrukcijos gali neatlaikyti apkrovų – pavyzdžiui, sniego. Aiškinomės, ar tai tikrai tiesa. Sprendimas buvo priimtas taisyti, tai ir bus daroma.“

Vilniaus savivaldybės atstovas negalėjo atskleisti, kiek tai gali išauginti baseino statybų kainą: „Manau, kad kaina iš esmės nesikeis.“

Bendra projekto vertė siekia 21,8 mln. eurų. Iš jų — 11,6 mln. eurų — ES ir valstybės biudžeto, 1,2 mln. eurų — savivaldybės ir likusi suma — 9 mln. eurų — valstybės investicijų programos lėšos.

Dėl užstrigusių statybų baseino atidarymas vėluos. Pirmoji data, kuri buvo nurodomo buvo trečiasis 2018-ųjų metų ketvirtis, bet, akivaizdu, kad šis terminas jau neišsipildė. Dabar Lazdynų baseiną planuojama atidaryti kitų metų antroje pusėje.

„Svarbiausia, kad pastatytume kokybišką daiktą – tokį, kokio vilniečiai nusipelnė. Spaudimo sulaukiame iš visų pusių – tiek plaukimo federacijos, tiek politikų – pozicijos ir opozicijos, tiek Lazdynų gyventojų ir kiekvieno vilniečio, kuris nori plaukti“, – apie nekantraujančius plaukikus kalbėjo P.Poderskis.

Ne mažiau naujo baseino laukia ir Šiuolaikinės penkiakovės federacija. Penkiakovininkai guodžiasi, kad jų treniruočių sąlygos vis blogėja ir blogėja. Daugiafunkciame Lazdynų baseine jie planavo treniruotis net keliose rungtyse – plaukimo, fechtavimosi ir bėgimo.

„Mūsų sportas Vilniuje kaip Titanikas. Viskas tik blogyn, skęstame. Mums tas baseinas labai reikalingas. Kaip ir kiekvienam vilniečiui“, – kalbėjo federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Pagal planą – modernus daugiafunkcis centras

Sovietmečiu statytas Lazdynų baseinas nugriautas pernai rugpjūtį, naująjį baseiną už 21,8 mln. eurų stato bendrovės „Irdaiva“ vadovaujamas konsorciumas, kuriame taip pat dalyvauja „Axis Power“, „MG Baltic“ valdoma „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“.

Komplekse veiks ir treniruočių salės, sveikatinimo centrai, pirčių zonos. Šalia plaukimo baseinų bus įrengtos 1 tūkst. ir 200 sėdimų vietų dydžio tribūnos žiūrovams. Centre bus įrengti persirengimo kambariai, pagalbinės patalpos kitoms sporto šakoms, modernūs dušai, keletą šimtų vietų tribūnos, automobilių stovėjimo aikštelė.

Naujame centre suplanuoti 50 ir 25 metrų plaukimo baseinai. Aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų — ir šuoliams į vandenį.

Naująjį daugiafunkcį stato konkursą laimėjusi ūkio subjektų grupė: „Irdaiva“, „Axis Power“, „Mitnija“, „HCS Baltija“, „Montuotojas“.

Lazdynų baseinas statomas pagal „Infes“, „Slangen+Koenis International B.V.“, „Cloud Architektai“, „Sweco Lietuva“ parengtą architektūrinį projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius