Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interviu zonoje vos nenualpęs A.Šidlauskas: „Norėjau išbandyti savo galimybes“

Andrius Šidlauskas lyg vaiduoklis įžengė pokalbiams su žiniasklaida skirtą zoną po 200 metrų krūtine finalo Europos čempionate, o tada lėtai lėtai susidėjo ant žemės savo amuniciją – akinukus, kepurėlę, akreditaciją ir vandens buteliuką. Jis bandė atsikvėpuoti, bet tai padaryti buvo sunku. Didžiąją distancijos dalį pirmavęs plaukikas finišavo penktas, akivaizdžiai iškrovęs visas jėgas iki paskutinio siūlo.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Per pirmąsias kelias čempionato dienas A.Šidlauskas su šypsena, o kartą ir nušvitęs su it itališka saulė pasirodydavo Romos baseine po plaukimų.

Penktadienį jis iškovojo bronzą 100 m krūtine rungtyje ir pirmasis iš Lietuvos plaukikų užlipo ant pakylos Romoje – plaukikas buvo toks laimingas, jog paskui komandos draugams juokavo, esą žandikaulį šypsantis surakino iš laimės.

Progą sugrįžti ten pat jis turėjo sekmadienį, kai ėjo šeštasis jo startas per ketvirtą čempionato dieną, akivaizdžiai pats sunkiausias.

Trečiu rezultatu į finalą iš pusfinalio įplaukęs 25 metų panevėžietis, šįkart regis, bandė padaryti dar daugiau. Galbūt net eiti va bank.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas

Jis plaukė lyg taikytų į aukso medalį ir po lėtesnio startavo pirmavo ir po 50. Jis buvo lyderis ir po 100 metrų.

Tačiau jėgos seko. Po 150 metrų A.Šidlauskas nusileido į trečią poziciją, o finiše sutankėję grybšniai jau nebeturėjo tiek galios, kad pasiektų medalį – jis užėmė penktą vietą, nuplaukęs per 2 min. 10,45 sek.

„Tiesiog norėjau išbandyti savo galimybes – išspausti kiek galiu geriau.

Tačiau jau ketvirtą dieną lenktyniauju, emociškai vis sunkiau save išspausti 100 procentų. Vis tiek bandžiau , – sakė A.Šidlauskas, prieš interviu ilgai ir giliai kvėpavęs. – Tačiau fiziškai jau labai pavargęs – dar prieš startą rankos buvo tarsi užkaltos.

Bandžiau apie tai negalvoti, stengiausi padaryti viską, ką galiu.“

Jo asmeninis rekordas šioje rungtyje yra 2 min. 9,2 sek., aukščiausia iki šiol užimta šioje rungtyje – šeštoji Europos pirmenybėse.

„Norėjosi iš 2 min. 10 sek. išlipti. Yra kaip yra. Vieta? Kaip ir džiaugiuosi, kad tokią vietą paėmiau. – sakė A.Šidlauskas. – Minusų nelabai yra, tik paskutiniai 50 metrų buvo skaudūs.“

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas

Europos čempionu tapo britas Jamesas Wilby (2:08,96), vicečempionu – varžybų favoritu laikytas suomis Matti Mattssonas (2:09,40), o bronzos medalio laimėjo italas Luca Pizzini (2:09,97).

„Gabus sportininkas, pasaulio vicečempionas. Manau, kad labai norėjo ir tai pasiekė“, – varžovą iš D.Britanijos įvertino A.Šidlauskas.

Europos plaukimo rezultatai 200 m krūtine vyrų finale
Europos plaukimo rezultatai 200 m krūtine vyrų finale

Galiausiai jis atsiprašė, nes kalbėti darėsi vis sunkiau. Plaukikas perspėjo, kad atsigauti po finalo nepavyksta ir jis gali apalpti.

Susirinkęs kepurėlę, akinukus, buteliuką ir akreditaciją jis patraukė iš baseino, kuriame pagal tvarkaraštį turėtų pasirodyti pirmadienio rytą, kai prasidės 50 m krūtine sprintas.

Tačiau kas žino, ar planai nepasikeis po tokių sekinančių varžybų?

200 m distancija atima daug jėgų, tai galima buvo pajusti ir prieš A.Šidlauską pusfinalyje 200 m krūtine plaukiusios Kotrynos Teterevkovos.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Kotryna Teterevkova
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Kotryna Teterevkova

Nors ji pateko į finalą trečiuoju rezultatu, 20-metė vilnietė paprašė šįkart būti nekalbinama, nes svaigsta galva.

Finale K.Teterevkova pasirodys pirmadienio vakarą, kai dėl medalio 200 m laisvuoju stiliumi finale kovos ir Danas Rapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius