Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irklavimo federacija davė atsaką viešai ją užsipuolusiam sportininkui

Lietuvos irklavimo federacija gegužės 9 dieną kreipėsi į irkluotoją Martyną Džiaugį su prašymu grąžinti LIF priklausantį sporto inventorių ir pranešė, kad nebus vykdomas tolimesnis sportavimo finansavimas aukšto meistriškumo sporto programai skirtomis lėšomis.
Saulius Ritteris
Saulius Ritteris / Sauliaus Čirbos (LTOK) nuotr.

Jau kitą dieną M.Džiaugys laišku kreipėsi į švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Šiugždinienę bei Nacionalinę sporto agentūrą prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, nušviesdamas situaciją.

LIF generalinis sekretorius Saulius Ritteris primina, kad prašymas ir informacija sportininkui buvo išsiųstas vadovaujantis šių metų vasario mėnesį patvirtinta rinktinių formavimo atrankos sistema bei balandžio 29-30 d. Trakuose vykusios atrankos regatos rezultatais.

„Rinktinės sportininkai turi teisę naudotis LIF inventoriumi, tačiau sportininkui, nepakliuvusiam į rinktinės sąrašą, inventorius nepriklauso. Jis turi būti perduotas į rinktinę atsirinkusiam sportininkui“, – tvarką priminė S.Ritteris.

Atrankoje M.Džiaugys vienviečių pusfinalyje užėmė antrą vietą ir iškovojo teisę varžytis finale, tęsti atranką į kitas įgulas. Tai savo laiške ministrei pabrėžė pats sportininkas, išreiškęs ambicijas startuoti ir Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

„Ambicijos yra labai gerai. Džiaugiuosi, kad sportininkas jų turi, – sakė S.Ritteris. – Tačiau faktas yra toks, kad tarp stipriausiųjų aštuonių sportininkų M.Džiaugio nebuvo. Jis dalyvavo pusfinalyje, bet finale dalyvauti atsisakė. Nesulaukėme jokių pažymų apie jo sveikatos būklę. Tiesiog vienas iš rinktinės trenerių pasakė, kad M.Džiaugys finale nedalyvaus. Pagal oficialią tvarką, jei priežastys yra medicininės, turi būti užpildyta rinktinės gydytojo pasirašyta pažyma bei regatos vyriausiojo teisėjo pasirašyta pažyma. Šių pažymų mes nesulaukėme“.

M.Džiaugys išplatintame laiške dėstė, kad dviems valstybės stipendijas gaunantiems sportininkams – jam bei Dovydui Nemeravičiui – šį sezoną teko treniruotis atskirai nuo Lietuvos rinktinės. Pabrėžiama, kad sportininkai buvo palikti be trenerių ir medicininės priežiūros, į stovyklą keliavo nuosavu automobiliu, valtis veždami ant stogo ir miegodavo automobilyje.

„Jie nebuvo palikti likimo valiai. Tai buvo išankstinis susitarimas, pagal jų pateiktas sąlygas, – sakė S.Ritteris. – Sportininkai norėjo treniruotis atskirai. LIF vykdomasis komitetas nusprendė padaryti išimtį ir leido jiems treniruotis atskirai nuo komandos, esant poreikiui organizuojant priemones, kurios gali būti reikalingos. Tai buvo aiškiai suformuluota. Susitarta buvo, kad tai negali viršyti vieno sportininko, kuris treniruojasi centralizuotai kartu su visa komanda, finansavimo dydžio“.

S.Ritteris išsakė apmaudą, kad bendravimas vyksta viešojoje erdvėje.

„Nėra bandymų spręsti problemų ir apie jas diskutuoti federacijos viduje. Tai kiek neramina. Apie sportininkų lūkesčius ir norus sužinome iš žiniasklaidos. Nemanau, kad tai yra teisingas kelias. Esame linkę bendrauti ir spręsti visas problemas kartu“, – teigė LIF generalinis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius