Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irklavimo komanda manevruoja – olimpinių prizininkų duetų nebeliko

Šį savaitgalį Trakuose vyko Lietuvos irklavimo rinktinės atrankos regata, po kurios nacionalinės komandos konsultantas Giovanni Postiglione su trenerių komanda apsisprendė dėl ekipos, kuri dalyvaus Europos čempionate (gegužės 26-28 dienomis vyks Račicėse, Čekijoje), sudėties.
Olimpiniai medalininkai – Saulius Ritteris, Milda Valčiukaitė, Donata Vištartaitė ir Mindaugas Griškonis
Olimpiniai medalininkai – Saulius Ritteris, Milda Valčiukaitė, Donata Vištartaitė ir Mindaugas Griškonis / Vytauto Dranginio nuotr.

Nuspręsta, kad vienvietę Senojo žemyno pirmenybėse irkluos Armandas Kelmelis, porinę dvivietę – Martynas Džiaugys ir Saulius Ritteris, porinę keturvietę – Dovydas Nemeravičius, Mindaugas Griškonis, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius, o moterų varžybose vienviete startuos Milda Valčiukaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda Valčiukaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda Valčiukaitė

Kaip žinia, M.Valčiukaitė liko viena valtyje, kai iš sportinę karjerą netikėtai nusprendė sustabdyti pernai dviviete olimpinę bronzą iškovojusi Donata Vištartaitė-Karalienė.

Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire sidabrą iškovoję S.Ritteris ir M.Griškonis šįkart Europos pirmenybėse plauks skirtingose įgulose.

Vytauto Dranginio nuotr./Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis
Vytauto Dranginio nuotr./Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis

Europos čempionate šiemet dalyvaus ir vyrų keturvietė be vairininko, bet sėsti į ją kol kas pretenduoja 5 sportininkai, o sprendimas dėl tikslios komandos sudėties bus priimtas po pasaulio taurės 1-ojo etapo (gegužės 5-7 dienomis vyks Belgrade, Serbijoje).

Serbijos sostinėje Lietuvos komandos atrodys kitaip nei Europos čempionate. Pasaulio taurės 1-ajame etape vienvietes irkluos M.Valčiukaitė, Dominykas Jančionis ir Žygimantas Gališanskis, porinės divietes – M.Griškonis ir S.Ritteris bei Giedrius Bieliauskas ir A.Kelmelis, o porinę keturvietę – D.Nemeravičius, M.Džiaugys, R.Maščinskas ir A.Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius