Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irkluotojai atidaro sezoną: treneriai džiaugiasi tobulėjimu, sportininkai nusiteikę kovingai

„Kontroliniai testavimai rodo, kad rinktinės nariai stovyklose tobulėjo. Turime sportininkų, kurie per labai trumpą laiką sugebėjo pagerinti savo asmeninius rezultatus. Tai džiugina“, – kalbėjo vyriausiasis Lietuvos irklavimo rinktinės treneris Mykolas Masilionis.
Lietuvos irkluotojai
Lietuvos irkluotojai / LIF nuotr.

Šiandien (kovo 31 d.) Lietuvos rinktinė oficialiai pradeda sezoną. Tradiciškai, pirmieji startai laukia Piediluke (Italija) vyksiančioje „Memorial Paolo D'Aloja“ regatoje, praneša Lietuvos irklavimo federacija.

„Stovyklose pastebėjome, kad tikslingas darbas duoda rezultatą žiemos sąlygomis, – sakė M. Masilionis. – Žinoma, jau turime preliminarius rezultatus ir „ant vandens“. Gaila, kad ne visi stipriausi sportininkai galėjo startuoti kontrolinėse varžybose Graikijoje. Tačiau džiaugiuosi, kad visi sportininkai rodo charakterį ir valią“.

Vytauto Dranginio nuotr./Mykolas Masilionis
Vytauto Dranginio nuotr./Mykolas Masilionis

M. Masilionis priminė, kad dabartinis tikslas, įsibėgėjant sezono startui, padaryti viską, kad kiekvienas sportininkas būtų geriausios savo sportinės formos individualiai.

„Svarbu, kad savo meistriškumą jie galėtų išreikšti kuo greičiau, kuomet bus formuojamos komandos, – teigė treneris. – Skyrėme daug laiko individualiam pasirengimui. Tam buvo skirti pirmieji pasirengimo mėnesiai, vėliau išbandėme skirtingas įgulas“.

Jau yra aišku, kad „Memorial Paolo D'Aloja“ regatoje vienvietėmis startuos Ieva Adomavičiūtė, Viktorija Senkutė, Dovilė Rimkutė, Žygimantas Gališanskis, Povilas Stankūnas, Mindaugas Griškonis, Martynas Džiaugys ir Dovydas Nemeravičius.

M.Stankevičiaus nuotr./Irkluotojai broliai Dovydas ir Domantas Stankūnai
M.Stankevičiaus nuotr./Irkluotojai broliai Dovydas ir Domantas Stankūnai

Pavienę dvivietę irkluos broliai Dovydas ir Domantas Stankūnai, porines dvivietes – Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius, Armandas Kelmelis ir Giedrius Bieliauskas, Saulius Aušbikavičius ir Domantas Riauba, Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė, Saulė Kryževičiūtė ir Raminta Morkūnaitė. Porinėje dvivietėje planuojama išmėginti ir D.Karalienės bei I.Adomavičiūtės tandemą.

Rinktinės treneris Karolis Sunklodas priminė, kad regatoje startuos ir naujai formuojama merginų porinė keturvietė: V. Senkutė, Ugnė Juzėnaitė, S. Kryževičiūtė ir R. Morkūnaitė.

„Visos merginos turi patirties tarptautiniuose vandenyse ir tai dar vienas žingsnis link stiprios suaugusių komandos, – sakė treneris. – Nuotaikos prieš pirmas tarptautines varžybas, žinoma, kovingos. Sportininkai nori išbandyti jėgas ir parodyti, kad sustiprėjo. Užduotys ir tikslai aiškūs – per šias tris varžybų dienas iš savęs išspausti kiek galima daugiau. Norime, kad tai nebūtų tik varžybų patirtis, tikimės, kad kiekvienas startas taps gera treniruote žengiant pirmyn“.

Sulaukęs klausimo apie ilgą žiemos stovyklų maratoną, K. Sunklodas pribilo skaičiais: „9 savaitės irklavimo stovyklų Turkijoje ir Graikijoje. Per jas nuirkluota apie 1100 kilometrų, nubėgta apie 250 kilometrų, pakelta svorių per 700 tūkst. tonų“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujam sezonui ruošiasi ir Mindaugas Griškonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naujam sezonui ruošiasi ir Mindaugas Griškonis

„Atliktas didelis darbas, – nusišypsojo treneris. – Treniruotėse buvo akcentuojama ir mokoma kaip per kiekvieną yrį pastumti valtį kuo toliau ir greičiau. Norint tai padaryti, buvo taikomos papildomos treniruotės – bėgimo, „štangos“, lankstumo, juosmens stiprinimo, daromos mankštos. Beje, lankstumui buvo skiriama itin daug laiko, ypač ties teorinėmis sportininkų žiniomis“.

„Memorial Paolo D'Aloja“ pirmieji kvalifikaciniai plaukimai bei pusfinaliai vyks penktadienį (kovo 31 d.), šeštadienį lauks pirmieji finalai, sekmadienį (balandžio 2 d.) – antri finalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius