Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irkluotojų pirmųjų sezono varžybų tikslas – apsižiūrėti

Lietuvos irklavimo rinktinė rytoj pradės varžybų sezoną Pediluke, Italijoje, prasidėsiančioje „Memorial Paolo D‘Aloja“ regatoje. Rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Keblys patikino, kad šių varžybų pagrindinis tikslas – apsižiūrėti, apsidairyti, įvertinti stovyklose nuveiktus darbus.
Lietuvos irkluotojai
Lietuvos irkluotojai / LIF nuotr.

„Pirmoji sezono stovykla, kaip visada, treneriams pateikė staigmenų, – prisipažino K.Keblys, pradėjęs kalbėti apie prabėgusį pasirengimo laikotarpį. – Visada kažką atrandame, kažką naujo pamatome, kažkas iš sportininkų sugeba pražysti tarsi gėlė. Šįkart labai džiugina Giedrius Bieliauskas. Laukiau, kada jis atsiskleis ir būtent šiais metais jis pasirodė visu gražumu. Darbo reikės įdėti dar daug, tačiau viskas labai džiugina“.

Italijoje vyksiančioje regatoje G.Bieliauskas startuos porine keturviete kartu su Dominyku Jančionis, Aurimu Adomavičiumi bei Dovydu Nemeravičiumi.

Pasak K.Keblio, pirmoje stovykloje netrūko eksperimentų su pozicijomis valtyse. Dėl vietos porinėje keturvietėje taip pat kovoja Žygimantas Gališanskis bei Armandas Kelmelis. Pastarieji sportininkai negalės startuoti regatoje dėl sveikatos problemų.

LIF nuotr./Kęstutis Keblys
LIF nuotr./Kęstutis Keblys

Naujas iššūkis laukia D.Jančionio – tai bus jo pirmasis startas tarptautinėse varžybose yrininko pozicijoje. „Bus įdomu. Treniruotėse viskas atrodo labai gerai, atėjo laikas rezultatą pamatyti varžybose“, – sakė treneris.

Prabilęs apie vyrų pavienio irklo grupę, K.Keblys pasidžiaugė, kad rinktinėje – net keturi pajėgūs sportininkai. „Žinoma, norėtume, kad jų būtų šeši arba aštuoni, – nusijuokė treneris. – Bet ar pamename, kada suaugusiųjų rinktinėje buvo tiek „pavienininkų“? Dabartinis projektas yra vykdomas jau antrus metus ir su treneriais viliamės, kad rasime dar bent du ar keturis sportininkus“.

Šiuo metu visas dėmesys yra kreipiamas į brolius Stankūnus (Dovydas, Domantas ir Povilas) ir Mantą Juškevičių. „Memorial Paolo D‘Aloja“ regatoje pavienėmis dvivietėmis atskirai startuos Dovydas su Domantu ir Povilas su M.Juškevičiumi, kiek vėliau tose pačiose varžybose jėgos bus apjungtos, sėdant į keturvietę valtį.

Varžybose, deja, negalės startuoti visa moterų rinktinė – Donata Karalienė, nevykusi kartu su komanda į stovyklas, Vilniuje treniruojasi su treneriu Virgaudu Leknicku. Varžybose savo jėgų nebandys ir Dovilė Rimkutė, Eglė Bezzubovaitė, Ugnė Juzėnaitė. Sezoną startu Italijoje pasitiks Viktorija Senkutė, Martyna Kazlauskaitė, Raminta Morkūnaitė bei perspektyvios jaunės Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė.

LIF nuotr./Kęstutis Keblys
LIF nuotr./Kęstutis Keblys

Iš viso „Memorial Paolo D‘Aloja“ regatoje startuos 27 Lietuvos atletai.

„Varžybų tikslas – ne medaliai, ne apdovanojimai. Tai – pirmasis sezono startas, todėl tikslas yra pamatyti, ar teisingai dirbome stovyklose, – sakė K.Keblys. – Bus įdomu pamatyti, kaip įguloms pavyks įveikti startinį jaudulį, kaip pavyks pirmą kartą sezone įveikti varžybinę distanciją. Tikslas – pažiūrėti, ar teisingai rengiame namų darbus“.

„Memorial Paolo D‘Aloja“ vyks balandžio 8-10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius