-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Irkluotojų vedlys – apsisprendimo kryžkelėje

Lietuvos irkluotojų vedlys į sėkmę Giovanni Postiglione atsidūrė apsisprendimų kryžkelėje: jam siūloma vadovauti FISA besivystančių šalių plėtros direktoratui. Tačiau jis dar mažiausiai vienerius metus dirbs su mūsų šalies sportininkais.
Giovanni Postiglione
Giovanni Postiglione / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Irklavimas

„Mes labai džiaugiamės, kad jis dar vienerius metus sutiko konsultuoti mūsų irkluotojus. Kai G.Postiglione lapkričio 13-15 d. viešėjo Lietuvoje, po spaudos konferencijos per televiziją buvo paskelbta ir visas internetas klegėjo, jog jis ir toliau dirbs su mūsų irkluotojais. O išties tuo metu su juo dar tik derėjomės. Su Giovanni vykome į „TonyResort“ viešbutį Anupriškėse, kur šis puikus irklavimo specialistas buvo apsistojęs, ir trejetą valandų kalbėjomės apie tolesnį mūsų bendradarbiavimą.

Išsakėme savo viziją po olimpinio keturmečio, jis apibendrino mūsų bendradarbiavimą. Baigiantis diskusijai, padavėme vieni kitiems rankas ir sutarėme dar vienerius metus bendradarbiauti.O po metų žiūrėsime, kokios bus G.Postiglione galimybės. Gautas pasiūlymas iš FISA vadovauti besivystančių šalių plėtros direktoratui – nemažas karjeros lūžis, jis pasuktų kitu keliu“, – sakė Lietuvos irklavimo federacijos generalinė sekretorė Inga Daukantienė.

Mūsų šalies rinktinės konsultantas Tarptautinėje irklavimo federacijoje bandytų dirbti puse etato ir stengsis darbą derinti su Lietuvos irklavimo federacija.

Kadangi G.Postiglione darbas FISA iš esmės būtų naujų šalių rinktinių pritraukimas ir jų parengimas, tai jam nusimatytų daugybė skrydžių į Pietų Ameriką, kur dabar yra pagrindinis FISA plėtros taškas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giovanni Postiglione
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giovanni Postiglione

G.Postiglione kiek išgyvena, kad jis mūsų irkluotojams gali nepakankamai skirti dėmesio.

„Tą FISA pasiūlymą Giovanni dar svarsto, šiomis dienomis jis turėtų važiuoti į Tarptautinę irklavimo federaciją, kur bus aptartos ir nugludintos visos kontrakto sąlygos. Be abejo, mūsų rinktinės konsultantas turės komandą, kuri jam padės dirbti. Kaip profesionalas, jis turės daug keliauti ir savo žinias perduos ne tik mūsų, bet ir besivystančių šalių irkluotojams“, - sako I.Daukantienė.

G.Postiglionei kilo klausimas, ar Lietuvos irklavimo federacija nemanys, kad susikirs interesai, kadangi jis rengs dvivietes ir Pietų Amerikoje, kituose žemynuose, ir kaip jausis mūsų irkluotojai, kada jų konsultantas dirbs ne tik su jais.

Pasak I.Daukantienės, federacija pasitiki mūsų sportininkais ir didelės problemos šią minutę ji nemato.

„Su ta sąlyga sutikome. Labai svarbi mūsų konsultanto metodika, strateginiai, komandų sudarymo klausimai. Jaučiamės pakankamai stiprūs, kad galėtume išgyventi tą interesų konfliktą. Bet kokiu atveju turime stoti į vandens takelius ir rungtis su vienais ar kitais varžovais“, - sakė I.Daukantienė.

Šiemet Lietuvoje G.Postiglione jau nepasirodys. Tačiau dar vyks dvi FISA organizuojamos trenerių konferencijos Izraelyje ir Kanadoje. Jeigu mūsų treneriai gautų finansavimą išskristi pasitobulinti į vieną iš konferencijų, tai su G.Postiglione šiemet dar pasimatytų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius