Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžanga į „Surf Camp“: jūros bangas jaukinosi vaikai su specialiaisiais poreikiais

Vasaros vėjo šiaušiama Baltijos jūra ir pulkas vaikų, bandančių prisijaukinti už juos didesnes banglentes. Pirma – krante, o vėliau, išmokus išsilaikyti ant lentos, ir vandenyje. Taip ketvirtadienį atrodė Monciškių paplūdimys. Ten vyko specialios banglenčių sporto stovyklos „Surf Camp“ pamokos vaikams, turintiems specialiųjų poreikių, tarp jų – ir autistams. Penktadienį Preiloje prasidės nemokamos banglenčių pamokos visiems norintiems. 
Banglenčių sporto užsiėmimai
Banglenčių sporto užsiėmimai

Kad vanduo teigiamai veikia raidos sutrikimą turinčius vaikus, patvirtina Jevgenija Lotach, „Atgajos“ specialiosios mokyklos pedagogė-logopedė. Jos auklėtiniai šiandien bandė pažaboti neramią jūrą ir sulaukti savosios bangos.

„Žinoma, dalis vaikų tiek vandenį, tiek banglentę jaukinosi ilgiau, tačiau vėliau jau drąsiai lipo į jūrą, nebejautė baimės ir, svarbiausia, užmezgė santykį su treneriais ir instruktoriais, o tai ypač svarbu jų bendravimo įgūdžiams lavinti, socializacijai“, – apie užsiėmimus pasakoja J.Lotach.

Veiklos vandenyje su vaikais, turinčiais specialiųjų poreikių, pasaulyje ne naujiena. Girmantas Neniškis, banglenčių sporto stovyklos „Surf Camp“ organizatorius, teigia, kad Amerikoje jau penkiolika metų vyksta daug dėmesio sulaukiančios stovyklos vaikams autistams, todėl šią gražią ir naudingą idėją buvo sumanyta įgyvendinti ir Lietuvoje.

„Jeigu jau galime plaukioti banglentėmis Lietuvoje, tai, vadinasi, tą galime daryti visi – nepriklausomai nuo mūsų amžiaus, fizinių ar protinių pajėgumų. Žinoma, šiandien vykę užsiėmimai buvo tik pirmasis pabandymas, tačiau kiekvienam vaikui pavyko pagauti savo bangą ir čiuožti ja gulint ant lentos, o tai jau daug“, – pasakoja G.Neniškis.

Užsiėmimų organizatoriai pasakoja, jog dar neprasidėjus pirmajai pamokai vaikai kartojo žodį „banglentė“, nors dalis jų net nesuprato, ką jis reiškia, jie niekada nebuvo jų matę.

„Vos tik pasirodė instruktoriai, vaikai puolė apžiūrinėti hidrokostiumus, lentas ir nuoširdžiai džiaugėsi. O būtent geros emocijos ir nauja patirtis skatina tokių vaikų raidą, net moko juos naujų žodžių. Smagu, kad Lietuvoje atsirado drąsių žmonių, kurie ėmėsi inciatyvos surengti mokymus ir projekte „Kitokie, bet ypatingi 2016“ dalyvaujantiems vaikams“, – teigia J.Lotach.

Šie mokymai vaikams tapo įžanga į rytoj prasidedančią nemokamą banglenčių sportą populiarinančią stovyklą „Surf Camp“, kuris vyks jau devintąjį kartą.

Kiekvienais metais ji sutraukia banglenčių sporto aistruolius ir pradedančiuosius iš visos Lietuvos. Stovyklos metu instruktoriai pasakos apie banglenčių sporto, populiariai vadinamo „surfinimu“, paslaptis, ves nemokamas pamokas, kurių metu ragins patiems pabandyti pagauti bangą.

Planuojama, kad šiemet „Surf Camp“ stovykloje apsilankys daugiau nei 600 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius