Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 08 09 /07:28

J.Jefimovos veidmainystės: „Per olimpines žaidynes stabdomi karai. Kodėl puolama Rusija?“

Dėl dopingo vartojimo vos prasibrovusi į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes Julija Jefimova, laimėjusi sidabrą, apsipylė ašaromis. Tuo tarpu spaudos konferencijoje po apdovanojimų ceremonijos rusė piktinosi prieš jos šalį nukreiptu puolimu, Rusijos dopingo skandalą vadino politika ir teigė, kad jos teigiamas mildronato testas – ne jos kaltė.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Scanpix“ nuotr.

Prieš finalinį 100 metrų krūtine moterų plaukimą Rusijos plaukikė buvo nušvilpta susirinkusių žiūrovų. Laimėjusi sidabrą rusė nesulaikė emocijų ir prapliupo verkti. Su ašaromis akyse ji pasakojo, kad įvykiai prieš žaidynes buvo košmaras.

„Tai neįtikėtina. Aš esu liūdna ir laiminga tuo pačiu metu. Patekau į finalą ir laimėjau sidabrą. Tiesa, auksas būtų puiki pasakos pabaiga. Tačiau kol kas aš galiu tiek. Šis medalis vertesnis už visus kitus. Nepamenu paskutinio karto, kada miegojau“, – po finalo kalbėjo J.Jefimova.

Olimpine čempione tapo amerikietė Lilly King. Po šios pergalės JAV žiniasklaida trimituoja, kad L.King nugalėjo susitepusią rusę.

„Aš manau, kad tai yra švaraus sporto pergalė“, – spaudos konferencijoje teigė naujoji olimpinė čempionė.

Olimpinė čempionė Lilly King: Aš manau, kad tai yra švaraus sporto pergalė

Tuo tarpu J.Jefimovai teko atlaikyti ne vieną sunkų klausimą. Paklausta apie dopingą rusė teigė, kad yra padariusi klaidą, tačiau tik vieną. Mildronato skandalas esą buvo ne jos klaida.

„Aš esu padariusi klaidų, bet antrą kartą tai nebuvo mano klaida. Jeigu WADA rytoj pasakytų, kad jogurtas ar proteinas, kurį naudoja visi, yra uždraustas, o tu iškart sustotum jį vartoti, tai išliktų tavo organizme šešis mėnesius. Po dviejų mėnesių tave pagautų dopingo kontrolė – ar tai būtų tavo kaltė?“ – retoriškai klausė rusė.

Kitas žurnalistas J.Jefimovos paklausė, ar jai nėra apmaudu, kad jokia varžovė po olimpinio finalo jos nepasveikino laimėjus medalį. Čia rusė žengė dar toliau.

Nesuprantu to puolimo prieš Rusiją – ar čia kažkoks noras ją nugalėti? Per olimpines žaidynes yra stabdomi karai, tai kodėl dabar puolama Rusija

„Aš žinau, kodėl jos taip darė. Jos viską perskaito žiniasklaidoje, kuri puola Rusiją. Visi sportininkai, kurie su manimi treniruojasi, kurie mane pažįsta, žino, kokia aš. Žino, kad aš nesu kalta.

Aš nesuprantu, kodėl sportas turi pereiti į politiką, kodėl dopingas turi gadinti valstybių santykius. Nesuprantu to puolimo prieš Rusiją – ar čia kažkoks noras nugalėti? Per olimpines žaidynes yra stabdomi karai, tai kodėl dabar puolama Rusija“, – kalbėjo J.Jefimova.

„Ar jūs manote, kad Rusijos sporto ministerija, šalies valdžia ar RUSADA turėjo greičiau reaguoti į dopingo skandalą, kad padėtų išvengti visos šios situacijos, į kurią prieš Rio žaidynes pateko rusų sportininkai?“ – J.Jefimovos paklausė žurnalistas iš Vokietijos.

„Aš nežinau, kas vyksta Rusijoje. Aš treniruojuosi ir gyvenu JAV, į Rusiją atvykstu gal tik mėnesį per metus. Tikrai nežinau, kas ten dedasi, kodėl tai atsitiko ir kas visa tai pradėjo“, – laužyta anglų kalba teigė J.Jefimova.

Rusė išsisuko nuo klausimo apie Juliją Stepanovą. Ši lengvaatletė buvo pagrindinė WADA informatorė atskleidžiant Rusijos sukčiavimą valstybiniu lygiu.

Po TOK sprendimo neleisti nors kartą dėl dopingo baustiems sportininkams varžytis Rio žaidynėse, J.Stepanova į žaidynes taip ir neatvyko. J.Jefimova apskundė sprendimą sporto arbitražo teismui (CAS), kuris iš dalies patenkino J.Jefimovos skundą – sportininkas negali būti dukart baudžiamas.

Pasinaudojusi šiuo sprendimu Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) komisija nusprendė leisti plaukikei startuoti Rio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje