Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau pirmąją Lietuvos čempionato dieną plaukikė Jūratė Ščerbinskaitė pagerino šalies rekordą

Ketvirtadienį Alytuje prasidėjo tris dienas vyksiančios atviros 2012 m. Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės, kuriose jėgas išbandys jaunieji šalies plaukimo talentai bei svečiai iš kaimyninių valstybių – Lenkijos ir Baltarusijos.
Jūratė Ščerbinskaitė
Jūratė Ščerbinskaitė / ltuswimming.com nuotr.

Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės įtrauktos į LEN kalendorių ir jose bus galima vykdyti Londono olimpinių žaidynių kvalifikacinius normatyvus. Varžybose dalyvauja 226 plaukikai.
Pirmąją varžybų dieną  pagerintas vienas suaugusiųjų ir 3 amžiaus grupių Lietuvos rekordai, nugalėtojais tapo savo nuotolių favoritais laikyti plaukikai, kurie iš savo pagrindinių varžovų itin didelio pasipriešinimo nesulaukė.

Jau pirmojoje finalinių plaukimų 200 metrų laisvu stiliumi rungtyje Kauno centro sporto mokyklos auklėtinė Jūratė Ščerbinskaitė pagerino, sau pačiai priklausiusį Lietuvos moterų rekordą. Nuo šiol jis bus lygus 2.04,00 min. Pati sportininkė pasiekusi rekordą nestokojo geros nuotaikos, tačiau paklausta ar yra patenkinta rezultatu, užsiminė, kad tikėjosi įvykdyti Londono olimpinių žaidynių kvalifikacinį normatyvą. Antroji finišavusi šiaulietė Eva Gliožerytė (2.08,70 min.) pagerino Lietuvos mergaičių iki 15 metų rekordą.

Vyrų 200 m laisvu stiliumi nuotolyje Simonas Bilis (1.51,77 min.) tik paskutinėje atkarpoje įveikė visą nuotolį pirmavusį Daną Rapšį (1.52,86 min.). Trečias atplaukė vilnietis Povilas Strazdas (1.54,20 min.)

Jaunimo tarpe išsiskyrė Ugnė Mažutaitytė 50 metrų nugara rungtyje pagerinusi Lietuvos merginų iki 15 ir 17 metų rekordus (30,62 sek.). Antra liko Pekino olimpinių žaidynių dalyvė Rugilė Mileišytė (31,18 sek.), trečia – Kauno plaukimo mokyklą atstovaujanti Inga Šukytė (32,13 sek.).
 50 m nugara vyrų tarpe visas tris vietas ant apdovanojimų pakilos užėmė Panevėžio Žemynos auklėtiniai: Deividas Grigalionis (26,71 sek.), Justinas Bilis (26,84 sek.) ir Darius Grigalionis (27,36 sek.). 

200 m krūtine tarp moterų nugalėjo Urtė Kazakevičiūtė (2.38,70 min.).

Vyrų 200 m krūtine rungtyje be didesnio vargo nugalėjo Giedrius Titenis – 2.18,13 min.
Paprašytas pakomentuoti savo parodytą rezultatą – nedaugžodžiavo ir teigė, kad yra patenkintas savo pasirodymu, nors ir nemažai atsiliko nuo savo geriausio asmeninio rezultato. Sportininkas yra visą dėmesį sutelkęs į Londono olimpines žaidynes, todėl jam tai buvo tik jėgų patikrinimas po didelių fizinių krūvių. 

100 m peteliške tarp moterų nugalėjo Vaiva Gimbutytė (1.02,39 min.), tarp vyrų – Edgaras Štura (55,47 min.).

400 m kompleksiniu plaukimu greičiausi buvo Erika Bespalko (5.14,04 min.) ir Deividas Grigalionis (4.43,79 min.).

4 x 200 m laisvu stiliumi estafetėse nugalėjo Panevėžio Žemynos pirmoji komanda (9.00,74 min.) ir Kauno plaukimo mokyklos pirmoji komanda (8.08,75 min.). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius