-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji Lietuvos plaukikai – pasaulio čempionato prizininkai

Peru sostinėje Limoje prasidėjusiame FINA pasaulio jaunimo plaukimo čempionate jau pirmąją dieną lietuviai laimėjo medalį.
Jaunųjų Lietuvos plaukikų rinktinė
Jaunųjų Lietuvos plaukikų rinktinė / ltuswimming.com nuotr.

Prestižinėje – keturi po 100 metrų laisvu stiliumi – estafetėje Daniilas Pancerevas, Kirilas Stepanovas, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas laimėjo bronzą, praneša Lietuvos plaukimo federacija.

Atrankoje mūsiškiai buvo greičiausi savo plaukime (3:21.28) ir į finalą žengė su antru rezultatu, nusileidę tik rumunams (3:19.28).

Finale lietuviai buvo dar greitesni, tačiau greičiau plaukė ir varžovai.

Nepaisant aršios konkurencijos, mūsiškiai su užduotimi susitvarkė puikiai. D.Pancerevas, K.Stepanovas, T.Lukminas ir R.Jazdauskas estafetę įveikė per 3 min. 20,41 sek. ir Lietuvai iškovojo bronzą.

Auksas atiteko Rumunijos komandai (3:18.84) su čempionatų rekordą pagerinusiu Davidu Popoviči priešakyje, o sidabrą iškovojo prancūzai (3:20.29), lietuvius aplenkę vos 0,12 sek.

Pasaulio jaunimo čempionatas yra svarbiausios FINA rengiamos jaunųjų plaukikų varžybos, o jose šiemet dalyvauja 8 lietuviai.

ltuswimming.com nuotr./Tomas Lukminas
ltuswimming.com nuotr./Tomas Lukminas

Pirmasis čempionatą pradėjo Tomas Lukminas. 17-metis panevėžietis vaikinų 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje kiek daugiau nei 4 sek. pagerino savo asmeninį rekordą ir užtikrintai laimėjo trečiąjį atrankos plaukimą, artimiausią varžovą pranokęs 1,38 sek. Lietuvis pirmavo visos distancijos metu, o nuotolį įveikė per 4 min. 3,19 sek.

Arti asmeninio šios rungties rekordo buvo ir 18-metis klaipėdietis Danielis Kvederis. Penktajame atrankos plaukime dalyvavęs lietuvis finišavo septintas ir užfiksavo 4 min. 0,49 sek. rezultatą.

ltuswimming.com nuotr./Danielis Kvederis
ltuswimming.com nuotr./Danielis Kvederis

Bendroje įskaitoje D.Kvederis užėmė 14-ą, o T.Lukminas – 17-ą vietą tarp 44 dalyvių. Į finalą pateko aštuoni geriausiai pasirodę plaukikai. Vietą finale garantavo 3 min. 55,59 sek. rezultatas.

Šis pasaulio jaunimo plaukimo čempionatas turėjo įvykti dar 2021 m. Kazanėje (Rusija), bet dėl tarptautinio sporto kalendoriaus pasikeitimų ir Tokijo olimpinių žaidynių perkėlimo į 2021 m. vasarą svarbiausios jaunimo varžybos buvo nukeltos į 2022 m. Po Rusijos karinės invazijos į Ukrainą FINA čempionatą Kazanėje atšaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius