-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Jefimova 2016-aisiais pagauta 4 kartus, tačiau prašo panaikinti draudimą varžytis

Rusijos plaukikė Julija Jefimova išsiuntė laišką tarptautinei plaukimo federacijai (FINA) su prašymu panaikinti jai taikomą draudimą dalyvauti varžybose. Laiške paaiškėjo iki šiol nežinotų detalių apie J.Jefimovos istoriją su draudžiamu preparatu meldoniumu. Laiške jos agentas išduoda, kad net du teigiami plaukikės dopingo testai paimti jau po kovo 1 dienos.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Jefimova prašo FINA leisti jai balandžio 16 dieną Maskvoje varžytis Rusijos čempionate, kur sportininkai kovos dėl kelialapių į Rio olimpines žaidynes.

Tiesa, sportininkė jau anksčiau yra įvykdžiusi A normatyvus 100 ir 200 metrų plaukimo krūtine rungtyse.

Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) antradienį paskelbė, kad iki šių metų kovo 1-osios meldoniumo vartojimu pagauti sportininkai bus išteisinti, jeigu draudžiamo preparato kiekis jų kraujyje neviršijo 1 mikrogramo.

Meldoniumas uždraustas tik nuo šių metų sausio 1 dienos, tad toks mažas medžiagos kiekis gali kraujyje išlikti iš anksčiau, kai preparatas dar nebuvo nelegalus.

Vis dėlto iš J.Jefimovos agento laiško FINA paaiškėjo, kad net keturi plaukikės testai 2016 metais buvo teigiami. Kas įdomiausia, tik du iš jų buvo paimti iki kovo pirmosios, o kiti du – jau po šio išganingosios dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius