-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Jefimova pasirodė varžybose Rusijoje po dvejų metų pertraukos: „Buvau išėjusi į save“

Viena garsiausių Rusijos plaukikių Julija Jefimova ilgam buvo įsikūrusi JAV bei dvejus metus nedalyvavo jokiose varžybose. Dabar 31 metų plaukikė grįžo į varžybas Rusijoje.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kai Rusija užpuolė Ukrainą, drauge su sankcijomis šaliai-agresorei ir daugumai rusų bei baltarusių sportininkų užsitrenkė tarptautinių sporto varžybų durys.

Rusijos plaukikai iki šiol varžėsi tik vietinėse varžybose, bet jose nesirodė viena tituluočiausių šalies-agresorės sportininkių Julija Jefimova.

Nuo tada, kai varžėsi 2021 metais Tokijo olimpinėse žaidynėse ir kitose varžybose tų pačių metų pabaigoje, ji nepasirodė jokiuose plaukimo renginiuose ir nepasakojo savo planų.

Buvo neaišku, ar šešis kartus pasaulio čempione tapusi ir tris olimpinius medalius per karjerą laimėjusi plaukikė dar tęs karjerą, bet dabar 31 metų rusė pasirodė vietinėse varžybose Astrachanėje.

„Aš buvau ilgam išėjusi į save. Nebendravau, socialinėje erdvėje irgi rodžiausi rečiau. Norėjosi kuriam laikui užsidaryti. Dėl to man buvo gerai JAV, kur manęs niekas nepažįsta. Man reikėjo tokio periodo“, – sports.ru aiškino J.Jefimova.

„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova
„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova

Ji nebūtų galėjusi varžytis tarptautinėse varžybose, nes dėl karo įvestų sankcijų Rusijos ir Baltarusijos sportininkai ilgai nebuvo pageidaujami.

„Europoje net nebandžiau kažką daryti. JAV būčiau galėjusi varžytis, bet nenorėjau. Neturėjau trenerio, plaukiau dėl savęs, dėl sveikatos. Davidas Salo (buvęs J.Jefimovos ilgametis treneris) persikėlė, tad man būtų tekę per toli iki jo važinėti treniruotis. Plaukiau dėl savęs, dėl malonumo, kad nugaros neskaudėtų“, – kalbėjo J.Jefimova.

Iš Grozno kilusi, bet dėl Rusijos vykdyto karo Čečėnijoje su šeima jaunystėje persikėlusi į Volgodonską, plaukikė teigė, kad dabar sugrįžo namo:

„Pasiilgau namų. Maskvoje vasarą, tikėtina, gerai. Tačiau baseino nuomos kainos labai „linksmos“, be to, dabar su baseinais Maskvoje nėra paprasta. O dar dideliame mieste daug laiko tektų skirti važiavimui – iki baseino reiktų valandos. Dvi treniruotės per dieną, o tada visas pusdienis būtų skirtas kažkokiems pervažinėjimams. Norėjosi pataupyti laiką. O Volgodonske – namai, draugai ir baseinas. Be to, ten šilčiau.“

„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova
„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova

Neaukšto lygio varžybose Astrachanėje J.Jefimova laimėjo kelias rungtis.

Buvusi 50 m krūtine pasaulio rekordininkė ir Astrachanėje grįžo į varžybas šioje rungtyje, kurioje planetos rekordas (29,16 sek.) priklauso ilgametei J.Jefimovos varžovei Rūtai Meilutytei.

Palyginimui, R.Meilutytė prieš kelias savaites pirmajame pasaulio taurės etape Atėnuose 50 m krūtine varžybas laimėjo, plaukdama per 29,56 sek., o antrajame etape lietuvės pergalei užteko plaukti per 30,23 sek.

J.Jefimovos rezultatas Astrachanėje – 30,9 sek.

J.Jefimova taip pat plaukė ir kitose rungtyse – 200 m krūtine (2 min. 26,07 sek.) ir 50 m nugara (30,50 sek.).

31 metų plaukikė ruošiasi Rusijos plaukimo čempionatui, kuris lapkričio pabaigoje vyks Sankt Peterburge.

„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova pasaulio čempionate Pietų Korėjoje liko antra.
„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova pasaulio čempionate Pietų Korėjoje liko antra.

Nuo Rusijos vykdomo karo Ukrainoje pradžios rusų ir baltarusių plaukikai ilgai buvo tarptautinių varžybų užribyje, bet neseniai padėtis iš dalies pasikeitė.

Europos plaukimo vadovybė (LEN European Aquatics) yra palikusi draudimą visiems rusams, bet pasaulio plaukimo valdininkai (World Aquatics) pasekė Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijomis ir rugsėjo 4 dieną leido sugrįžti šalies-agresorės sportininkams į tarptautines varžybas po neutralia vėliava.

Tad rusų nebus gruodį Rumunijoje vyksiančiame Europos čempionate 25 metrų baseine, bet dalis jų gali pasirodyti 2024 metų vasarį pasaulio plaukimo čempionate Dohoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius