-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Jefimova skundžiasi: dopingo kontrolieriai ją pažadino anksti

Dėl uždraustų preparatų vartojimo anksčiau bausta Rusijos plaukikė Julija Jefimova ir pasaulio plaukimo čempionate Vengrijoje yra po padidinamuoju stiklu. Rūtos Meilutytės varžovė teigė, kad 2017 metais ji buvo patikrinta jau 15 sykių.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Jefimova turėjo atlikti dopingo testą ir Budapešte, kur sekmadienį prasidėjo pasaulio vandens sporto šakų čempionato plaukimo varžybos.

„Jos dalyvavimas pirmenybėse prasidėjo, žinoma, nuo dopingo kontrolės, – rašoma Rusijos plaukikės feisbuko puslapyje „Efimova Team“. – Prikėlė viešbutyje šiandien 5.40 ryte. Siekiant išvengti isterijos informacinėje erdvėje: tai tik faktas, jokių pretenzijų, viskas buvo atlikta pagal čempionato reglamentą. Nors, žinoma, būtume laimingi, jei Julijos nežadintų taip anksti.

Šios dienos dopingo mėginys buvo beveik jubiliejinis – 15-asis, kurį Julija Jefimova davė šiemet, atstovaudama „Efimova Team“. Mums nėra ko slėpti, užeikite dar“.

Šios dienos dopingo mėginys buvo beveik jubiliejinis – 15-asis, kurį Julija Jefimova davė šiemet

Dopingo kontrolieriai jau buvo užėję pas Rusijos plaukikę ir 2014 metais, kai patikrinę ne varžybų metu rado jos organizme dopingo. JAV gyvenusi J.Jefimova tada teigė, jog pirkdama maisto papildus nesuprato anglų kalba parašytos instrukcijos.

Ji buvo diskvalifikuota 16 mėnesių ir turėjo atiduoti 2013 metais Europos pirmenybėse Danijoje laimėtus medalius, taip perleisti ir vieną aukso medalį R.Meilutytei.

Pernai nuo nuo vasario 15 iki kovo 30 dienos J.Jefimovos organizme net šešis kartus rasta meldoniumo, kuris buvo uždraustas nuo 2016 metų sausio 1 dienos. Ji buvo preliminariai suspenduota, kol meldoniumas buvo tiriamas, bet paskui išteisinta.

J.Jefimova varžėsi Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kuriose papildė olimpinių medalių kraitį iki trijų.

Pirmadienį 25 metų rusė startavo 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje. Ji tebuvo trylika (2 min. 12,41 sek.) tarp 16 į pusfinalį patekusių plaukikių.

Be abejo, stipriausias J.Jefimovos plaukimas yra krūtine. 100 m krūtine atrankos varžybos, kuriose plauks ir šios rungties pasaulio rekordininkė R.Meilutytė, vyks pirmadienio rytą.

„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova
„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius