-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartą dėl dopingo vartojimo įkliuvęs sportininkas ateityje yra tikrinamas dažniau

Plaukimo pasaulį sudrebino žinia, kad triskart Europos ir tiek pat pasaulio čempionei bei Londono olimpiados prizininkei rusei Julijai Jefimovai Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) uždraudė nuo sausio 21 dienos dalyvauti visose plaukimo varžybose. Ar dopingo vartojimo dėmė lieka visam gyvenimui? Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė teigė, kad kartą antidopingo agentūrai įkliuvęs sportininkas ateityje yra stebimas labiau.
Dopingo kontrolės labadorija
Dopingo kontrolės laboratorija / „Scanpix“ nuotr.

„Sportininko suspendavimas tai – laikotarpis nuo galimo antidopingo taisyklių pažeidimo iki sprendimo, ar dopingas tikrai buvo vartojamas, priėmimo. Jeigu kyla įtarimų, kad sportininkas vartojo dopingą, jis yra suspenduojamas.

Per tą laiką sportininkas yra išklausomas, o po to disciplinarinė komisija priima sprendimą. Jei ji priima sprendimą, kad sportininkas nusižengė antidopingo reikalavimams, jam skiriama diskvalifikacija. Jos metu sportininkas negali dalyvauti jokiose varžybose.“

Kartą per savo karjerą dėl dopingo diskvalifikuotas sportininkas vėliau yra stebimas akyliau, teigė Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė. Be to, moteris teigė, kad sportininkai yra tikrinami ir per diskvalifikacijos laikotarpį.

„Dopingo kontrolė yra konfidenciali informacija, ir niekas negali pasakyti, kada ir koks sportininkas buvo tikrintas“, – paklausta apie tai, kada paskutinį kartą dėl dopingo buvo tikrinta Rūta Meilutytė, atsakė Lietuvos antidopingo agentūros direktorė.

Primename, kad penktadienį Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) Rusijos plaukikei Julijai Jefimovai uždraudė dalyvauti visose plaukimo varžybose.

Negana to, dėl dopingo vartojimo nuo varžybų buvo nušalintas ir kitas Rusijos plaukikas – Sergejus Makovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius