Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazanės baseiną išbandžiusi Rūta Meilutytė: Pusfinalyje reikės pasistengti labiau

Tiesiausiu keliu į pusfinalį. Ryškiausia Lietuvos plaukimo žvaigždė Rūta Meilutytė sėkmingai pradėjo Kazanėje vykstantį 16-ąjį pasaulio vandens sporto šakų čempionatą.
Rūta Meilutytė pasaulio plaukimo čempionate
Rūta Meilutytė pasaulio plaukimo čempionate / „Scanpix“ nuotr.

100 m plaukimo krūtine kvalifikacijoje lietuvė distanciją įveikė per 1:06.75 ir nesunkiai pateko į vakare vyksiantį šios rungties pusfinalį.

Paskutiniajame septintajame atrankos plaukime dalyvavusi kaunietė galingais grybšniais pradėjo distanciją ir taip pat pasaulio plaukimo elitui priklausančiai jamaikietei Aliai Atkinson nepaliko jokių šansų.

Visgi prieš tai vykęs plaukimas, kuriame dalyvavo ir pagrindinė lietuvės konkurentė rusė Julija Jefimova (1:06.31) buvo dar greitesnis. Bendroje kvalifikacijos įskaitoje lietuvę aplenkė ne tik vietos sirgalių numylėtinė, tačiau ir už jos nugaros likusi kinė Shi Jinglin (1:06.45 ) bei amerikietė Jessica Hardy (1:06.68).

„Savo pasirodymą vertinu gerai. Šiek tiek pataupiau save ir visų jėgų neišeikvojau. Tiesiog stengiausi kontroliuoti plaukimą ir manau, jog tai pavyko. Norėjau ramiai ruoštis lemiamiems plaukimams“, – iš karto po finišo apie pirmą pažintį su „Kazan Arena“ stadione įrengtu baseinu 15min.lt pasakojo R.Meilutytė.

Prieš dvejus metus vykusiame pasaulio čempionate Barselonoje „Plymouth Leander“ auklėtinė šioje distancijoje ne tik iškovojo aukso medalį, tačiau ir pasiekė pasaulio rekordą (1.04.35), kuris gyvuoja iki šiol.

Sportininkę treniruojantis britas Jonas Ruddas yra sakęs, kad pusfinalis – geriausias laikas siekti aukščiausio rezultato, kadangi sportininkų nugarų neslepia psichologiniai antpečiai.

„Nežinau, kaip bus šį kartą. Sunku pasakyti, kaip viskas susiklostys, tačiau stengsiuos iš visų jėgų. Taip, istorija rodo, kad pusfinalyje laikai užfiksuojami geresni nei finale, nes plauki atsipalaidavusi ir supranti, kad net nepavykus, dar turėsi vieną šansą. Labai stengsiuos tą atsipalaidavimą perkelti į finalą“, – kaip visuomet pasitikėjimo savo jėgomis neslėpė Lietuvos plaukimo rinktinės lyderė.

Pusfinalio plaukimai numatyti pirmadienio vakarą 17:58 val.

Aštuoniolikmetės nuotaikų nei kiek nesugadino net tai, kad Kazanė sportininkus pasitiko kiek vėsoku oru, o po atviru dangumi įrengtame treniruočių baseine apšilinėti kartais tenka net ir krapnojant lietui.

„Šiek tiek šaltoka, jau pirmąją dieną atvykę į Kazanę sužinojome, kad reikia pasirūpinti šiltesniais rūbais. Tačiau viskas yra gerai, visiems sąlygos vienodos“, – šypsojosi sportininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius