Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturios Lietuvos irkluotojų valtys – Europos čempionato finale

Penktadienį dėl lūžusio irklo sensacingą nesėkmę patyrusios Lietuvos irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė už šią negandą atsigriebė paguodos plaukime ir dalyvaus finale. Su mūsiškėmis į finalą pateko dar trys lietuvių įgulos.
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė / canottaggio.com nuotr.

M.Vištartaitė ir M.Va;čiukaitė šeštadienį vykusiame plaukime distanciją įveikė per 7:51,10, finišavo pirmos ir su baltarusėmis Julija Bičyk ir Tatjana Kuchta, kurios distanciją įveikė per 7:52,78, iškovojo kelialapius į finalą.

Kiek vėliau į finalą pateko ir lietuvių vyrų valtis. Dvivietį plaustą irkluojantys Rolandas Maščinskas su Sauliumi Ritter antrajame pusfinalio plaukime distanciją įveikė per 7:00,20 sek. Lietuviai liko tik akivaizdžių favoritų iš Kroatijos Martino ir Valento Sinkovičių (6:56,52) užnugaryje.

Lengvai į finalą pateko vienvietę valtį irkluojantis Mindaugas Griškonis, kuris antrame pusfinalyje užfiksavo 7:38,66 sek. laiką. Kartu su lietuviu į finalą pateko dar du irkluotojai – danas Sverri Nielsenas (7:40,67) bei baltarusis Stanislavas Ščarbačenia (7:43,460).

Finale taip pat startuos ir Lina Šaltytė. Ji permainingame pusfinalyje distanciją įveikė per 8:47,70 ir finišavo trečia. Su lietuve dėl medalių kovos Čekijos irkluotoja Miroslava Knapkova (8:45,61) ir airė Sanita Puspure (8:44,67).

Lietuvos porinei keturvietei, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius, dėl vietos finale teko kovoti paguodos plaukime. Jame lietuviai šiandien užėmė 3-ąją vietą (6:30,71), tačiau į finalą žengė net 4 geriausios įgulos. Paguodos plaukimo laimėtojais tapo estai, finišą pasiekę per 6 min. 26,34 sek.

Paskutinė Europos čempionate dalyvaujanti Lietuvos įgula – lengvo svorio dvivietę irkluojantys Lukas Dobrovolskis ir Deividas Kluonis – šiandien užbaigė savo pasirodymą Vokietijoje. C finale lietuviai (7:49,48) nusileido Kipro komandai (7:45,52) ir užėmė 2-ąją vietą. Galutinėje įskaitoje lietuviai užėmė 14-ąją vietą tarp 15 ekipų.

Lemiamas Lietuvos irkluotojų kovas dėl Europos čempionato apdovanojimų sekmadienį sporto gerbėjai galės stebėti tiesiogiai LRT kanalu! Tiesioginė transliacija prasidės 12 val. 45 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius