Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas signalas iš JAV: Rūta Meilutytė nesitreniruoja

Kai stipriausi Lietuvos plaukikai suka kilometrus treniruočių baseinuose ir svarsto kvietimus į naujas finansiškai patrauklias komercines varžybas, Rūta Meilutytė nusprendė atsitraukti nuo vandens sporto.
Kadras iš filmo „Rūta“
Kadras iš filmo „Rūta“ / Kadras iš filmo

2019-ieji prasidėjo toliau nuo baseino geriausiai praėjusių metų Lietuvos sportininkei.

Los Andžele gyvenanti 21 metų plaukikė nusprendė pasinerti į kitas veiklas po įtemptų 2018 metų.

„Šiuo metu Rūta nusprendė pratęsti pertrauką nuo treniruočių, kad galėtų išbandyti kai kurias kitas asmenines kūrybines veiklas“, – 15min sakė R.Meilutytės treneris Dave'as Salo.

Pas žymų JAV plaukimo specialistą 2012 metų olimpinė čempionė nukeliavo prieš metus.

D.Salo ruošė R.Meilutytę svarbiausioms praėjusių metų plaukimo pirmenybėms, kuriose Rūta papildė savo titulų kolekciją – rugpjūtį Europos čempionate Škotijoje iškovojo sidabrą 100 m krūtine rungtyje, o gruodį pasaulio čempionate 25 metrų baseine Kinijoje laimėjo sidabrą 50 metrų krūtine sprinte.

„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė
„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė

Netrukus ji ketvirtą kartą per karjerą buvo pripažinta geriausia metų Lietuvos sportininke, pakartojusi savo 2012, 2013 ir 2014 metų sėkmę, tik šįkart praleidusi „LTeam“ apdovanojimus Vilniuje.

Tačiau šiais metais Rūtos planai nesutampa su kitų Lietuvos plaukikų pasirengimo ritmu.

Praėjusių metų pasaulio čempionas ir Europos vicečempionas Danas Rapšys kartu su kitais Inos Paipalienės treniruojamais rinktinės plaukikais jau liejo pamatus sezonui treniruočių stovykloje Tenerifėje.

Šio mėnesio pradžioje varžybose Alytuje D.Rapšys įvykdė 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių normatyvą.

Jis jau paskelbė, kad priėmė Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) kvietimą dalyvauti pirmą kartą rengiamose Čempionų lygos varžybose, kurios vyks pavasario pabaigoje dvi dienas Hangdžou (Kinija), Budapešte (Vengrija) ir Indianapolyje (JAV), o prizinį fondą sudarys 3,5 mln. eurų.

D.Rapšys ir Simonas Bilis jau turi po kelis pasiūlymus prisidėti prie tarptautinių komandų naujai sukurtos ISL lygos varžybose.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simonas Bilis ir Danas Rapšys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simonas Bilis ir Danas Rapšys

Ukrainos verslininko Konstantino Grigorišino remiamoje alternatyvioje lygoje kuriasi 8 tarptautinės JAV ir Europos didmiesčių komandos, kurioms turėtų atstovauti po 32 elitinius plaukikus – 16 vyrų ir 16 moterų. Pirmąsyk rengiamos lygos, kurių finalas gruodį numatytas Las Vegase, prizinis fondas plaukikams bus apie 5-6 mln. eurų – per plaukimo istoriją tokio dar nėra buvę.

Ar jose dalyvaus R.Meilutytė, ją treniruojančiam D.Salo kol kas nėra aišku.

Atsakymų dar neturi ir Lietuvos plaukimo federacija, kuriai labiausiai rūpi liepos antrojoje pusėje Pietų Korėjoje 50 metrų baseine vyksiantis vandens sporto šakų pasaulio čempionatas.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis teigė, jog R.Meilutytė informavo, kad nedalyvaus FINA Čempionų lygos etapuose šį pavasarį.

„Rūta gavo į jas kvietimą, bet atsisakė“, – sakė E.Vaitkaitis.

FINA Čempionų lygos varžybų modelis neatrodo pats patogiausias, žinant, kad nukeliavus į tris pasaulio puses (Kiniją, Vengriją ir JAV), ten lauktų tik po vieną startą.

„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė
„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė

R.Meilutytės planai dėl alternatyvios ISL lygos plaukimo federacijai nėra žinomi.

Rūta buvo padariusi pertrauką nuo plaukimo 2016 metų pabaigoje, kai po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kelis mėnesius daug keliavo – lankėsi Čilėje, su broliu tranzavo nuo Lenkijos iki Ispanijos bei filmavo dokumentinio filmo „Rūta“ scenas.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas E.Vaitkaitis tada pripažino, nerimavęs, kad pasaulio rekordininkė gali pasitraukti iš sporto, būdama labai jauna.

Organizatorių nuotr./Ronaldas Buožis ir Rokas Darulis sukūrė dokumentinį filmą „Rūta“ apie geriausią Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę.
Organizatorių nuotr./Ronaldas Buožis ir Rokas Darulis sukūrė dokumentinį filmą „Rūta“ apie geriausią Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę.

2016 metų pabaigoje R.Meilutytė nusprendė atsisveikinti su ilgamečiu treneriu Johnu Ruddu ir baseinu Plimute (Anglija), 2017 metus praleido Kaune dirbusio trenerio Pauliaus Andrijausko globoje, porą mėnesių bandė treniruotis pas amerikietį Davidą Marshą San Diege (JAV), o prieš metus pervažiavo į Los Andželą, kur darbuojasi D.Salo.

Tačiau dabar treneris neturi tikslių žinių, kada į darbus kibs jo plaukikė.

„Ji informuos mane apie savo ateities planus plaukime“, – 15min sakė D.Salo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius