Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai startuoja pasaulio taurės etape

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai ketvirtadienį Lenkijoje pradeda kovas antrajame pasaulio taurės varžybų etape. Kaimyninėje Lenkijoje dalyvaus keturios Lietuvos įgulos. Visos jos startuos tik olimpinėse rungtyse.
Lietuvos keturvietė baidarė
Lietuvos keturvietė baidarė / BKI.lt nuotr.

Kanojų dviviečių 500 m distancijoje varžysis Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Baidarių dviviečių 500 m nuotolyje prie starto linijos stos Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Baidarių keturviečių 500 m distancijoje Lietuvai atstovaus Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas, Ignas Navakauskas ir Simonas Maldonis. Vienviečių baidarių 1000 m rungtyje dalyvaus Ričardas Nekriošius.

Labai atsakingas startas laukia Lietuvos keturvietės baidarės. Skirtingų sudėčių lietuvių komandos kovoja ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje, kuri atstovaus mūsų šaliai svarbiausiose tarptautinėse varžybose – pasaulio ir Europos čempionatuose.

Praėjusį savaitgalį Čekijoje vykusiame pirmajame pasaulio taurės etape keturvietė S. ir M. Maldoniai, I.Navakauskas ir Artūras Seja užėmė trečią vietą ir iškovojo bronzos medalius. Antrajame etape pasaulio ir Europos vicečempioną A.Seją bei Tokijo olimpinių žaidynių dalyvį M.Maldonį keturvietėje pakeis Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai A.Lankas ir E.Ramanauskas.

„Turime šešis lygiaverčius baidarininkus, kurie kovoja dėl keturių vietų keturvietėje. Buvo suformuotos dvi skirtingos sudėtys ir kiekviena komanda turės po galimybę varžytis pasaulio taurės etapuose. Juose pasiekti rezultatai, taip pat išsami trenerių analizė lems, kuri sudėtis varžysis pasaulio ir Europos čempionatuose. Neatmetame galimybės, kad jeigu parodyti rezultatai bus labai panašūs, reiks ir papildomų plaukimų“, – sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Pirmajame pasaulio taurės varžybų etape aukso medalį vienviečių kanojų 200 m distancijoje iškovojęs H.Žustautas Poznanėje koncentruosis tik olimpinei – dviviečių kanojų 500 m rungčiai.

„Antrajame etape kartu su Vadimu Korobovu visą dėmesį skirsime tik olimpinei 500 metrų dviviečių kanojų distancijai. Pirmajame etape abu startavome dvejose rungtyse, tačiau tarp rungčių buvo toks trumpas tarpas, kad po apdovanojimų ceremonijos, atsiėmęs aukso medalį, turėjau bėgti į kitos rungties startą. Norime įsitvirtinti tarp šios olimpinės rungties geriausiųjų ir tikimės geresnių rezultatų, negu buvo pirmajame etape“, – teigė pirmajame pasaulio taurės etape dviviečių varžybose į finalą patekęs ir 8 vietą užėmęs H.Žustautas.

Pirmąją varžybų dieną startuos trys Lietuvos įgulos – kanoja dvivietė, baidarė keturvietė ir baidarė vienvietė. Pasaulio taurės antrasis etapas vyks keturias dienas gegužės 26-29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius