-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybose – favoritų triumfas

Trakuose išdalinti medaliai pirmosiose šio sezono baidarių ir kanojų irklavimo varžybose. Dvi dienas vykusiose Lietuvos taurės – Dariaus ir Zbignevo Survutų memorialo varžybose startavo daugiau negu pusantro šimto baidarių ir kanojų irkluotojų.
Seja Arturas
Seja Arturas / LBIKF nuotr.

Antrą varžybų dieną vyko kovos 200 m sprinto distancijoje.

Didžiausia intriga buvo baidarių vienviečių varžybose, kur kovojo tituluoti sportininkai. Rungties favoritui 2018 metų pasaulio ir Europos vicečempionui Arturui Sejai iššūkį metė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Ramanauskas bei Europos čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas.

Trečius metus iš eilės Lietuvos taurę iškovojo A. Seja. Jis distanciją įveikė per 35 sek. Trečią kartą iš eilės antroje vietoje liko I. Navakauskas, jis nuo nugalėtojo atsiliko 0,3 sek. Trečią vietą užėmė E. Ramanauskas, distanciją įveikęs per 35,94 sek.

„Pirmos varžybos šiais metais ir buvo įdomu išbandyti jėgas su pajėgiais varžovais. Lietuvoje visada didelė konkurencija tarp sprinterių ir tai verčia labiau stengtis ir tobulėti. Jau atrankiniame plaukime matėsi, kad finale lauks atkakli kova, nes atrankoje lyderių laikas buvo panašus“, - sakė A.Seja.

Kanojų vienviečių 200 m varžybose irklus surėmė pasaulio ir Europos čempionas Henrikas Žustautas ir šios rungties pasaulio rekordininkas Vadimas Korobovas. Pergalę iškovojo ir titulą apgynė H.Žustautas (40,38 sek.). Antras finišavęs V.Korobovas atsiliko 1,22 sek.

Dar viena šių kanojininkų akistata vyko dviviečių varžybose. Čia pergalę iškovojo H.Žustautas kartu su porininku Ilja Davidovskiu. Distanciją nugalėtojai įveikė per 41,58 sek. Antrą vietą užėmusi V.Korobovo ir Artūro Giliasevičiaus dvivietė čempionams pralaimėjo 0,5 sek.

„Džiaugiuosi iškovotomis pergalėmis. Pasiekti gan neblogi rezultatai tiek vienviečių, tiek dviviečių varžybose. Specialiai sprinto distancijai nesirengiau, nes dabar didžiausias dėmesys skiriamas olimpinei 1000 metrų distancijai“, - teigė H.Žustautas, kuris Lietuvos taurės varžybose iš viso laimėjo tris aukso ir vieną sidabro medalį.

Moterų vienviečių baidarių 200 m distancijoje Lietuvos taurę iškovojo Ieva Vaitiekūnaitė (46,78 sek.). Šiaulietė šiais metais laimėjo ir 500 m rungtį. Kanojininkių 200 m varžybose nugalėtoja tapo taip pat šiaulietė Gabrielė Čerepokaitė (56,02 sek.).

Svarbiausios baidarių ir kanojų irklavimo varžybos Lietuvoje šiais metais vyks liepos 31 – rugpjūčio 2 dienomis, kai bus surengtas Lietuvos čempionatas. Po jo paaiškės Lietuvos rinktinės sudėtis, atstovausianti šaliai tarptautinėse varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius