Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos irklavimo trenerius ruoš patyręs britas

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) pasirašė sutartį su Didžiosios Britanijos specialistu Ianu Shore’u. Didelę patirtį dirbant su aukšto meistriškumo sportininkais turintis britas užims rinktinės sportininkų ir LIF trenerių konsultanto vaidmenį.
Ianas Shore'as
Ianas Shore'as / LIF nuotr.

Pasak LIF vadovų, I.Shore’as užsiims strategijos kūrimu, nustatys rezultatų vertinimo kriterijus, turės sukurti adaptuotą treniruočių programą bei sportininkų atrankos sistemą. Taip pat I.Shore’as kuruos LIF trenerių darbą, kurs jaunųjų talentų programą bei trenerių darbo struktūrą.

„Tikime, kad I.Shore’as padės mūsų rinktinei tobulėti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, tikime, kad jis gali įnešti naujovių į mūsų veiklą, trenerių darbą, sportininkų pasirengimą, – sakė LIF prezidentas Mindaugas Griškonis. – Jeigu norime tobulėti, mums reikia naujų vėjų, gal kiek kitokio požiūrio į visą treniruočių sistemą“.

Ieškodama, kas galėtų padėti specialisto paieškoje, LIF konsultavosi su Tarptautine irklavimo federacija („World Rowing“).

„Svarbiausia, mums patiko, kad I.Shore’as nenori ir nebus diktatoriškas treneris, – nusijuokė M.Griškonis. – Kalbėjome su juo, kad jis nepirš savo nuomonės 100 proc., jis yra pasirengęs diskutuoti su mūsų treneriais bei sportininkais, tačiau siūlys išbandyti tam tikras naujoves ir jo paties išbandytas metodikas. Lietuvos treneriai bus svarbia viso proceso dalimi, kadangi jie geriausiai pažįsta sportininkus. I.Shore’as pažadėjo, kad bus atsižvelgiama į mūsų trenerių įžvalgas bei lūkesčius. Tai mums tiko ir patiko“.

Prieš tai Durhamo universitete besidarbavęs I.Shore'as Didžiojoje Britanijoje pagarsėjo kaip treniruočių programas ir sistemas irkluotojams kūręs treneris. Per savo karjerą jam teko darbuotis su Didžiosios Britanijos olimpiečiais, pasaulio čempionato dalyviais bei prizininkais. Iš Tokijo olimpinių žaidynių I.Shore’o auklėtiniai grįžo su sidabro ir bronzos medaliais.

„Atrodo, radome bendrą kalbą su LIF vadovais, treneriais bei sportininkais – mąstome viena kryptimi, – sakė specialistas iš Didžiosios Britanijos. – Daug kalbėjome su treneriais, supratau, kad baziniai dalykai yra daromi labai teisingai, tačiau kiekviena sistema turi savo stipriąsias ir silpnąsias puses. Dabar bandysime sustiprinti silpnąsias“.

I.Shore'as jau spėjo sudalyvauti Lietuvos rinktinės kontroliniuose testuose, matė sportininkų rezultatus, su dalimi jų spėjo pabendrauti apie būsimą darbą kartų.

„Aš matau, kad tai yra aukščiausio lygio sportininkai. Nėra abejonių, – teigė I.Shore'as. – Tačiau mes dabar kalbame apie suaugusiųjų rinktinę. Manau, kad bėdos prasideda, kai kalba pakrypsta apie pamainą. Rinktinei trūksta „gylio“. Tokia ir bus mano pagrindinė užduotis – padėti sukurti sistemą, kuri leis stiprinti jaunių ir jaunimo grandis. Tikslas – panaikinti spragą tarp jaunimo ir suaugusiųjų rinktinių. Darbuosimės ne tik su olimpine rinktine tiesiogiai. Jei Lietuva nori būti sėkminga irklavimo sporte, turime dairytis į jaunius, jaunimą, sugebėti iš anksto įžvelgti potencialą ir jaunuolius nukreipti teisinga kryptimi. Žinau, niekas ir nesakė, kad bus lengva, bet man patinka iššūkiai. Pastebėjau, kad jų nesibaido ir Lietuvos treneriai. Bus smagu“.

Sutartis su I.Shore’u pasirašyta bandomajam laikotarpiui iki spalio 31 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius