-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos irkluotojai pasaulio jaunimo čempionate startavo puikiai

Varezėje (Italija) liepos 23-ąją dieną startavo Pasaulio jaunimo (U 23) irklavimo čempionatas, kuriame dalyvauja ir penki Lietuvos irkluotojai. Visos keturios lietuvių valtys kvalifikaciniuose plaukimuose nesismulkino ir tiesiausiu keliu žengė į kitą varžybų etapą.
Milda Valčiūkaitė
Milda Valčiūkaitė / Virgaudo Leknicko/LFF nuotr.

Pirmasis dar trečiadienį vyrų vienviečių (BM1x) varžybose startavo 22 metų Žygimantas Gališanskis. Antrajame atrankos plaukime lietuvis varžovams vilčių nepaliko, finišavo pirmoje vietoje ir pasiekė ketvirtfinalį.

Ž. Gališanskio rezultatas (7:02,11) buvo daugiau nei trimis sekundėmis geresnis nei antroje vietoje finišavusio vengro Jozsefo Matheiszo –7:05,38. Penkiuose atrankos startuose į ketvirtfinalį prasimušė iš viso 20 dalyvių, o likę 9 dėl dar keturių vietų kovos paguodos plaukimuose.

Moterų vienviečių (BW1x) rungtyje 20-metė Milda Valčiukaitė savo trečią atrankos plaukimą laimėjo be didesnių problemų. Pasaulio dviviečių čempionė 2 km trasą įveikė per 7 min. 49,44 sek. bei daugiau nei kone dešimt sekundžių aplenkė antroje pozicijoje finišavusią olandę Roos de Jong (7:59,28).

M. Valčiukaitė kartu su trimis irkluotojomis tiesiausiu keliu pasiekė varžybų pusfinalį, o kitos įgulos šansą ten prasimušti turės paguodos plaukimuose.

Pirmą kartą jaunimo amžiaus grupėje startuojanti 18-metė Sonata Petraikaitė taip pat užtikrintai įveikė atranką. Lietuvos čempionė lengvo svorių vienviečių (BLW1x) varžybose užėmė antrąją vietą pirmajame atrankos plaukime ir pasiekė pusfinalį.

Per 7 min. 59,44 sek. trasą įveikusi kaunietė dviem sekundėm atsiliko nuo pirmą vietą užėmusios olandės Ilse Pauls. S. Petrikaitė su dar septyniomis irkluotojomis tiesiausiu keliu pasiekė pusfinalį.

Pasaulio jaunimo čempiono vardą dviviečių (BM2x) rungtyje ginantis Aurimas Adomavičius su susižeidusį Dominyką Jančionį pakeitusiu Rolandu Maščinsku atrankos plaukime taip pat buvo antri.

Lietuvos duetas (6:20,24) antrajame plaukime nepilna sekunde nusileido prancūzams – Albericui Cormeraisui ir Mickaeliui Marteau (6:19,34), tačiau vos 0,33 sek. aplenkė trečią vietą užėmusius vengrus ir išvengė papildomo paguodos plaukimo. Lietuviai pateko tarp aštuonių tiesiai į pusfinalį patekusių įgulų.

Po laisvos ketvirtadienio dienos Ž. Gališanskis į ketvirtfinalio startus stos penktadienį nuo 12:43 valandos Lietuvos laiku. Ketvirtfinalyje vyks keturi plaukimai, o tiksli lietuvio starto vieta paaiškės po paguodos startų.

Visi kiti irkluotojai, kurie varžybas pradėjo ketvirtadienį, turės laisvą penktadienio dieną ir į startus pusfinaliuose stos tik šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius