-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 30 /13:33

Lietuvos irkluotojai sekmadienį kovos dėl Europos čempionato medalių

Šeštadienį Poznanėje tęsėsi Europos irklavimo čempionatas. Į finalus, kurie vyks sekmadienį, pateko Sonata Petrikaitė, Mindaugas Griškonis, Lina Šaltytė, Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei keturvietė vaikinų įgula.
Sonata Petrikaitė
Sonata Petrikaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Irklavimas

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Papildyta 13:30. Geriausią karjeros rezultatą pasiekė Lina Šaltytė, kuri pateko į finalą. Lietuvė pirmajame perplaukime finišavo pirma (7:37,670) ir pateko į finalą.

Iki šiol geriausias irkluotojos pasiekimas Europos čempionate buvo septintoji vieta.

Papildyta 13:20. Finale ir Mindaugas Griškonis. Savo pusfinalio plaukime triskart Europos čempionas buvo neaplenkiamas. Nuo pirmojo distancijos metro pirmavęs lietuvis trasą įveikė per 6:52.11 min. ir beveik 2 sekundėmis apelnkė puikią formą demonstruojantį 39-erių norvegą Olafą Tufte. 

canottaggio.com nuotr./Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
canottaggio.com nuotr./Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė

Papildyta 13:00. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė taip pat žengė į finalą. Pusfinalio plaukime lietuvėms ant kulnų mynė Didžiosios Britanijos įgula, tačiau puikų tempą ir lengvą yrį pademonstravusios lietuvės laimėjo plaukimą ir žengė į A finalą.

Sekmadienį dėl medalių varžysis dabartinės Europos ir pasaulio čempionės lenkės, lietuvės, vokietės, ukrainietės, britės ir baltarusės.

Pirmąjį pusfinalį laimėjusios lenkės, Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj, parodė geriausią laiką (6:47.28), antroje vietoje – lietuvės (6:48.89).


Papildyta 12:50. Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis dviviečių lenktynėse nepasiekė A finalo. Lietuvių duetas pusfinalyje užėmė penktąją vietą ir sekmadienį varžysis B finale dėl 7-12 vietų.


Papildyta 12:40. Vietą finale užsitikrino ir vaikinų keturvietė įgula (M4x), kuri antrajame perplaukime užėmė antrąją vietą. Dominyko Jančionio, Rolando Maščinsko, Aurimo Adomavičiaus ir Vytauto Lapatiuko komanda finišavo per 5:43.48 min ir nusileidusi tik Didžiosios Britanijos įgulai pateko į finalą.

Britai šiame plaukime pasiekė geriausią Europos čempionatų laiką – 5:41.88. Kitame perplaukime į finalą pateko Vokietijos ir pasaulio bei Europos čempionės Ukrainos įgula.


Pirmoji iš lietuvių startavo kol kas didžiausia Lietuvos rinktinės staigmena tapusi Sonata Petrikaitė, kuri vienviečių lengvasvorių valčių rungties pusfinalyje finišavo antra ir pateko į finalą. 19-metė Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių dalyvė Sonata Petrikaitė yra jauniausia Lietuvos rinktinės narė.

Lietuvės laikas – 7:44.09 min. Ji beveik dviem sekundėmis atsiliko nuo pirmojo pusfinalio nugalėtojos rusės Janinos Anastasijos. Pastaroji po 1500 metrų buvo ketvirtoje vietoje, tačiau sugebėjo sukaupti jėgas puikiam finišui ir laimėti plaukimą.

Į finalą taip pat pateko trečią vietą užėmusi rungties favoritė, 2011 metų pasaulio čempionė britė Imogen Walsh, kuri 1,3 sek. aplenkė patyrusią airę, 2001 metų pasaulio čempionę Sinead Jennings.

Edmundo Daukanto nuotr./Sonatos Petrikaitės valtis po finišo
Edmundo Daukanto nuotr./Sonatos Petrikaitės valtis po finišo

Irkluotojos treneris Valdas Vilkelis po finišo džiaugėsi, kad planas pavyko: „Atvažiavome kovoti dėl B finalo, vakar atrodė, kad tikrai galime išlįsti į A finalą. Pavyko! Vakar Sonata užsivedė po laimėto perplaukimo ir nuotaika buvo pakili ir šiandien. Tai irgi padėjo.“

Šeštadienį ryte Poznanėje oro sąlygos gana sudėtingos – pučia stiprus vėjas, sukeliantis gana aukštas bangas. Prie finišo tiltelio kaip visada su plačia šypsena priplaukusios S.Petrikaitės valtyje buvo kone kibiras vandens.

Atvažiavome kovoti dėl B finalo, vakar atrodė, kad tikrai galime išlįsti į A finalą. Pavyko!

Pati S.Petrikaitė prieš čempionatą sakė, kad būtų labai laiminga, jei sugebėtų pasiekti stipriausiųjų aštuntuką.

Praėjusiais metais vykusiame pasaulio jaunimo (U-23) čempionate S.Petrikaitė į A finalą nepateko, o bendroje įskaitoje užėmė 8-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius