Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos irkluotojams – trys medalių komplektai

Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius iš Vokietijoje vykstančio Europos irklavimo čempionato grįš pasidabinę sidabro medaliais.
 Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius
Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Keturvietė Lietuvos valtis A pusfinalyje užfiksavo 6 min. 31,980 sek. laiką. Arši dvikova tarp kanojų užvirė likus 300 metrų iki distancijos pabaigos. Tuomet pirmoje vietoje dar buvo Rusijos irkluotojai (6 min. 32,270 sek.), tačiau tuomet greičiau irklais vandenį skrosti pradėję estai (6 min. 29,820 sek.) juos aplenkė, o prie pat finišo rusus aplenkė ir mūsiškiai.

Kiek vėliau į dvievietę valtį lipo Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter, kurie taip pat iškovojo medalius, tik šįkart – bronzos. Lietuviai distanciją įveikė per 7 min. 17,79 sek.

Mūsiškiai liko tik brolių iš Kroatijos Maritino ir Valento Sinkovicų (7 min. 06,330 sek.) ir vokiečių Marcelio Hackerio ir Stephano Kruegerio (7 min. 14,220 sek.) užnugaryje.

Nepasisekė pernai sidabro medaliais pasidabinusioms Donatai Vištartaitei ir Mildai Valčiukaitei. Dėl lūžusio irklo tik po paguodos plaukimo į finalą patekusios lietuvaitės distanciją įveikė per 8 min. 36,85 sek. ir finišavo tik penktos. Aukso medalius iškovojo Baltarusijos irkluotojos Tatjana Kuchta ir Julija Bičyk (8 min. 25,910 sek.). Antros atplaukė vokietės Mareike Adams bei Julija Lier (8 min. 28,300 sek.), na o bronzos medalius pelnė Čekijos irkluotojos Kristyna Fleissnerova ir Lenka Antosova (8 min. 31,940 sek.)

Dar vieną medalį Lietuvai padovanojo ir Mindaugas Griškonis. Lietuvos irkluotojo startas nenusisekė, tačiau tai jam nesukėlė problemų pasidabinti sidabro medaliu. Lietuvio valtis distanciją įveikė per 8 min. 19,30 sek. Aukso medalį iškovojo varžovus sutriuškinęs kroatas Damiras Martinas (8 min. 05,590 sek.), na o bronzos medalį išplėšė čekas Ondrejus Syneka (8 min. 25,400 sek.)

Paskutiniame „lietuviškame“ finale dalyvavo vienvietę irkluojanti Lina Šaltytė, kuriai taip pat teko šeštasis takas. Lietuvos sportininkė distanciją įveikė per 10 min. 1,970 sek. ir liko penkta.

Pabrėžtina, kad šis Europos čempionatas Lietuvai jau yra sėkmingesnis nei pernai. 2015 metais iš šių varžybų su medaliais grįžo tik Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius