Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos irkluotojus piktina treneris italas – blogesnės situacijos neatsimena

Lietuvos irkluotojai teigia esantys nepatenkinti treneriu-konsultantu Gianni Postiglione. Kelis darbus turintis treneris-konsultantas, pasak sportininkų, mažai domisi treniruočių procesu ir kol kas išardė pasaulio ir Europos čempionės vyrų porinę keturvietę. Lietuvos irklavimo federacija griežtesnių sprendimų kol kas nesiima, todėl kai kurie irkluotojai jau svarsto apie karjeros pabaigą.
Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis
Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis / Vytauto Dranginio nuotr.

Mažiau nei prieš metus Lietuva sulaikiusi kvapą stebėjo, kai mūsų šalies porinė keturvietė finišavo pirma pasaulio čempionate. Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius 2017-aisiais laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo. Tačiau po auksinio triumfo rugsėjį irkluotojai į vieną valtį daugiau nebesėdo. Sportininkams nesuvokiamas trenerio-konsultanto G.Postiglione sprendimas išardyti įgulą ir šį sezoną irkluoti kitomis sudėtimis. Po savaitės prasidėsiančiame pirmame pasaulio taurės etape vietoje keturvietės išvysime dvi vyrų porines dvivietes.

„Bloga atmosfera, nes kai kurie federacijos atstovai ir mūsų italas konsultantas stengėsi įvesti diktatūrą, nesiklausė mūsų, tai dabar turime, ką turime – keturvietės nėra, yra dvi dvivietės.Yra žmonių, kurie išvis nevažiuoja, pavyzdžiui, Rolandas Maščinskas“, – LRT.lt sakė pasaulio ir Europos čempionas Martynas Džiaugys.

Pernai keturvietę sustiprinęs R.Maščinskas, kaip ir kiti irkluotojai, pavargo nuo abejotinų trenerio-konsultanto ir kai kurių šalies irklavimo federacijos atstovų sprendimų, todėl nutarė bent kol kas treniruotis individualiai. Pasak R.Maščinsko, tarptautinėje irklavimo federacijoje dirbantis ir dar Graikijos bei Baltarusijos rinktines treniruojantis G.Postiglione šiemet kur kas atsainiau žvelgia į Lietuvos irkluotojų pasirengimą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sugrįžimo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sugrįžimo akimirka

„Per aštuonias savaites mes jį matėme gal tik dvi savaites ir tai buvo tiesiog susirinkimai, tiesiog ant kranto – diskutavo, kokie šio sezono tikslai, o kad būtų kažkoks treniravimas – to nebuvo, o kiti lietuvių treneriai tiesiog bijo kažką daryti, eksperimentuoti ir turėti savo nuomonę treniravimo atžvilgiu. Tiesiog visi juo pasikliauja, bet mes čia jo neturime, mes jo visus metus nematome“, – konstatuoja pasaulio ir Europos čempionas R.Maščinskas.

Dėl nuo 2013-ųjų su lietuviais dirbančio G.Postiglione šalies rinktinė priversta nuolat stovyklauti Graikijoje, nors sąlygos Trakų irklavimo bazėje bent šiltuoju metų laiku, pasak sportininkų, yra idealios, o rinktinės išlaikymas kainuoja kur kas pigiau. Todėl dalis irkluotojų atsisakė vykti į šiuo metu Graikijoje vykstančią treniruočių stovyklą. Jeigu situacija ir toliau nesikeis, R.Maščinsko pėdomis žada pasekti ir daugiau irkluotojų.

Ilgiausiai Lietuvos irklavimo rinktinėje esantis Mindaugas Griškonis neatsimena blogesnės situacijos komandoje. Jis pats šį sezoną buvo mestas į porinę keturvietę. Tačiau po nesėkmingų varžybų Italijoje irkluotojas persėdo į vienvietę, nes jo vieta porinėje dvivietėje, kurioje irklavo su Sauliumi Ritteriu, buvo atiduota iš keturvietės išimtam Dovydui Nemeravičiui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis

Pasak Lietuvos irklavimo federacijos prezidento Dainiaus Pavilionio, federacijos rankos surištos, nes sutartis su treneriu-konsultantu G. Postiglione dar galioja iki sezono pabaigos ir apskritai federacija į treniruočių procesą kištis neturėtų.

Pats treneris-konsultantas G.Postiglione teigia turintis savo viziją dėl irkluotojų parengimo.

„Tik stengiamės sportininkus parengti individualiai ir galbūt skirtingose valtyse, nes, mano manymu, jeigu jie per ilgai irkluos vienoje valtyje, greitis gali sumažėti. Nusprendėme išskirstyti irkluotojus, o po pirmo ar antro pasaulio taurės etapo vėl susodinsime geriausius sportininkus į keturvietę arba paliksime dvivietėse“, – sako G.Postiglione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius