Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos plaukimo čempionate – panevėžiečių triumfas

Kauno „Girstučio“ baseine baigėsi keturias dienas trukęs Atviras Lietuvos plaukimo čempionatas. Susumavus varžybų rezultatus, paaiškėjo geriausi šių varžybų plaukikai. Pagal surinktus taškus trijose olimpinėse rungtyse į lyderių šešetuką šįkart pateko net penki panevėžiečiai.
Smiltė Plytnykaitė
Smiltė Plytnykaitė / Dariaus Kibirkščio nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

Geriausiu čempionato plaukiku tapo Kristupas Trepočka, antrąją vietą užėmė Tomas Lukminas, o trečiąją – Rokas Jazdauskas. Sportininkus treniruoja Panevėžio „Žemynos“ trenerė Mintara Labanauskienė.

Į šešetuką taip pat pakliuvo klaipėdietis Edvinas Česnakas (tren. Jandra Bogužienė) ir dar du „Žemyniečiai“ bei taip pat M. Labanauskienės auklėtiniai – Adomas Gatulis ir Kostas Vaičiūnas.

Geriausi čempionato plaukikai

1. Kristupas TREPOČKA (2006) / Panevėžio „Žemyna“ – 2363 tšk.

2. Tomas LUKMINAS (2004) / Panevėžio „Žemyna“ – 2339 tšk.

3. Rokas JAZDAUSKAS (2005) / Panevėžio „Žemyna“ – 2271 tšk.

4. Edvinas ČESNAKAS (2003) / Klaipėdos „Gintaro“ SC – 2267 tšk.

5. Adomas GATULIS (2005) / Panevėžio „Žemyna“ – 2255 tšk.

6. Kostas VAIČIŪNAS (2006) / Panevėžio „Žemyna“ – 2228 tšk.

K.Trepočka čempionate laimėjo vyrų 1500 m laisvu stiliumi, 200 m laisvu stiliumi ir 100 m peteliške plaukimus, o 100 m laisvu stiliumi rungtyje užėmė trečią vietą.

T.Lukminas Kaune buvo greičiausias 100 m laisvu stiliumi rungtyje, 200 m laisvu stiliumi plaukime buvo antras, o 50 m distancijoje – trečias.

„Plaukėsi geriau nei tikėjausi, nes šitam čempionatui nesiruošėme. Važiavome iš karto po krūvio, nedarėme nei atleidimo, nei nusiskutęs aš. Tikrai patenkintas savo rezultatais. Iš pradžių buvo sunku įsiplaukti, jaučiausi užlėtėjęs, bet viskas gerai, įsiplaukiau, įsivažiavau ir, manau, labai gerai padirbau Italijoje, tai dabar čia matosi, kad progresas yra“, – pasirodymą čempionate įvertino Tomas Lukminas.

Jis, kaip ir Rokas Jazdauskas, neseniai sugrįžo iš treniruočių stovyklos Livinje, Italijoje, kur kartu su Danu Rapšiu, Andriumi Šidlausku, Tajumi Juška ir Džiugu Miškiniu tęsė pasiruošimą svarbiausiems šio sezono startams.

Labiausiai panevėžietis džiaugėsi savo užfiksuotu laiku mišrioje komandinėje estafetėje 4 × 100 m kompleksiniu būdu. Paskutiniame etape laisvu stiliumi už Panevėžio „Žemynos“ komandą plaukęs T.Lukminas savo atkarpą įveikė per 48,84 sek. – pirmą kartą greičiau nei per 49 sek.

„Pas mus Panevėžyje yra ir geri treneriai, ir aplinkui visa komanda tokia darbinga, pati ta dvasia yra Panevėžio „Žemynos“. Mums priklauso laikyti, ką paliko mums Danas, ką Danui paliko praeita karta. Visą laiką mes stengiamės už Panevėžį kovoti, labai patinka, kad taip yra“, – Panevėžio plaukimo fenomeną bandė paaiškinti T.Lukminas.

Per keturias čempionato dienas iš viso buvo pagerinti keturi šalies amžiaus grupių rekordai.

Lietuvos berniukų rekordus (iki 15 metų) „Girstučio baseine“ atnaujino Sostinės sporto centro auklėtinis Mykolas Tuskenis (100 m nugara – 57.56) ir Kauno plaukimo mokyklos sportininkas Martynas Bernotas (200 m peteliške – 2:09.38).

Merginų (iki 17 metų) rekordus užfiksavo Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ atstovė Emilija Pociūtė. Ji ne tik pasiekė naują 100 m plaukimo nugara rekordą (1:02.78), bet ir buvo labai arti (trūko tik 0,13 sek.) iki Lietuvos moterų rekordo 50 m nuotolyje, o su jungtine Lietuvos komanda tapo rekordininkėmis estafetėje 4 x 100 m kombinuotu būdu (kartu su Guoda Stančikaite, Guoda Tručinskaite ir Ieva Visockaite – 4:15.40).

„Jaučiuosi puikiai. Labai gerai plaukėsi, jaučiau vandenį. Prieš čempionatą turėjome stovyklą Kaune. Iš pradžių, kai tik atvažiavome į stovyklą, buvo sunku, laikai nelabai tenkino, buvau šiek tiek supanikavusi, kad nesiplaukia.

Grįžusi į Šiaulius pasižiūrėjau, kaip plaukiu, atrodė, kad esu pasiruošusi. Labai norėjau pagerinti Lietuvos rekordą, bet bus kitos varžybos. Tikrai bus, pasistengsiu“, – sakė E.Pociūtė, nekantraujanti startuoti liepą Vilniuje vyksiančiame Europos jaunimo čempionate.

Savo gimimo dieną šalies čempione moterų 100 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje tapo vilnietė Patricija Kondraškaitė. Distanciją Sostinės sporto centro auklėtinė įveikė su nauju karjeros rekordu – per 56,67 sek. ir aplenkė Patriciją Geriksonaitę (57.30) bei Ievą Visockaitę (57.57).

Vyrų 400 m plaukimo laisvu stiliumi A finale nugalėtoju tapo panevėžietis Kostas Vaičiūnas (4:01.07). Jis pranoko Matą Čingą (4:03.02) ir Titą Štuopį (4:08.95).

200 m plaukimo peteliške šalies moterų čempione tapo su nauju asmeniniu rekordu finišavusi Panevėžio „Žemynos“ auklėtinė Vytė Gelažytė (2:25.27). Sidabrą iškovojo Liepa Veronika Borevičiūtė (2:27.45), bronzą – Miglė Grigaliūnaitė (2:27.45).

Vyrų 100 m peteliške A finale greičiausias buvo Kristupas Trepočka. Panevėžietis nuotolį įveikė per 54,41 sek. ir aplenkė Edviną Česnaką (54.72) bei Nojų Šikorskį (55.03).

Moterų 100 m plaukimo krūtine finale nugalėtoja tapo Smiltė Plytnykaitė. Sostinės sporto centro auklėtinė finišavo per 1 min. 10,31 sek. – tai naujas jos karjeros rekordas. S.Plytnykaitė tik 0,10 sek. aplenkė antrą vietą užėmusią Rugilę Abračinskaitę (1:10.41), o bronza atiteko Guodai Stančikaitei (1:10.84).

Europos jaunimo čempionė S. Plytnykaitė čempionate asmeninėse rungtyse iškovojo net tris aukso (50 m peteliške, 50 m laisvu stiliumi, 100 m krūtine) ir vieną sidabro (50 m krūtine) medalį.

Vyrų 50 m plaukimo krūtine A finale pergalingai finišavo klaipėdietis Domas Damanskis (29.55). Sidabrą čia iškovojo Dominykas Šulskis (29.61), bronzą pelnė tik 0,04 sek. lėčiau sienelę palietęs Povilas Šližius (29.65).

Guoda Tručinskaitė šalies čempione tapo moterų 200 m plaukimo kompleksiniu būdu rungtyje. Šiaulietė nuotolį įveikė per 2 min. 22,30 sek. Sidabro medalis šioje rungtyje atiteko Patricijai Geriksonaitei (2:22.92), trečią vietą plaukime užėmė Kotryna Paradnikaitė (2:23.23).

Analogiškoje vyrų rungtyje stipriausias buvo panevėžietis Adomas Gatulis (2:04.51). Jis A finale užtikrintai aplenkė Daniil Žučkov (2:08.22) ir Deividą Timinską (2:11.65).

Čempionatą užbaigė komandinės estafetės 4 × 200 m laisvu stiliumi.

Moterų estafetėje nugalėtojomis tapo Kauno plaukimo mokyklos auklėtinės Ieva Visockaitė, Marija Romanovskaja, Ieva Jurkūnaitė ir Ieva Nainytė – 8 min. 25,19 sek. Antrą vietą užėmė Sostinės sporto centro atstovės Smiltė Plytnykaitė, Stela Švenčionytė, Ūla Kulvinskaitė ir Patricija Kondraškaitė – 8 min. 38,32 sek. Bronzos medalius iškovojo Kauno sporto mokyklos „Startas“ plaukikės Akvilė Armonaitė, Ema Purvainytė, Ieva Mumgaudytė ir Karilė Ališauskaitė – 8 min. 53,91 sek.

Vyrų rungtyje geriausiai pasirodė Panevėžio „Žemynos“ sportininkai. Kostas Vaičiūnas, Matas Činga, Rokas Jazdauskas ir Kristupas Trepočka finišavo per 7:31.63 sek. ir įtikinama persvara pelnė auksą. Sidabras atiteko Sostinės sporto centro auklėtiniams Kiril Stepanov, Domantui Trotai, Karoliui Varanavičiui ir Matui Kairiui – 7 min. 48,43 sek. Trečią vietą užėmė Kauno plaukimo mokyklos atstovai Kajus Rimkus, Tautvydas Sutkus, Titas Vaitukaitis ir Jonas Bubnys.

Primename, kad būtent sulig šiomis varžybomis baigiasi „LTU Aquatics“ rinktinės atranka į birželį Belgrade vyksiantį Europos plaukimo čempionatą, o taip pat po Lietuvos čempionato bus formuojama ir Europos jaunimo plaukimo čempionato komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius