-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės trenerį išvydo Rusijos rinktinėje: „Tai – nemalonus akibrokštas“

Lietuvos irklavimo federacijos vadovas Dainius Pavilionis nustebo pamatęs Lietuvos irklavimo rinktinės trenerį Mykolą Masilionį, dirbantį Rusijos irklavimo rinktinėje. „ Negali būti generolu ir Lietuvos kariuomenėje, ir Rusijos armijoje tuo pačiu metu“, – įsitikinęs jis, nepagaunantis M.Masilionio skambučiu. Bet trenerio auklėtinė olimpinė prizininkė Milda Valčiukaitė su treneriu bendrauja.
2016 metais geriausiu Lietuvos sporto treneriu išrinktas M.Masilionis dabar pastebėtas Rusijos irklavimo rinktinės stovykloje.
2016 metais geriausiu Lietuvos sporto treneriu išrinktas M.Masilionis dabar pastebėtas Rusijos irklavimo rinktinės stovykloje.

Lietuvos irklavime – nelauktos bangos.

Federacijos vadovas Dainius Pavilionis nustebo, išvydęs Rusijos irklavimo rinktinės nuotrauką feisbuke.

Ten būrys Rusijos sportininkų dirba su treniruokliais, o toli už jų stovi Lietuvos rinktinės žaliais marškinėliais apsirengęs M.Masilionis.

Rusijos irklavimo federacijos puslapis skelbė, kad jų šalies komanda pradeda stovyklą Turkijoje, treniruojama Giovanni Postiglione ir M.Masilionio.

31 metų lietuvio naujas vaidmuo pribloškė Lietuvos irklavimo federacijos vadovą Dainių Pavilionį.

„Tai man buvo nemalonus akibrokštas“, – sakė jis 15min portalui.

09.11.2020 года основной состав сборной команды РФ по гребному спорту начал централизованную подготовку под руководством...

Posted by Федерация гребного спорта России on 2020 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Išleido atostogų, bet išvydo Turkijoje

M.Masilionis dirbti treneriu pradėjo 2012 metais, kai pats nusprendė baigti irkluotojo karjerą.

Jaunas specialistas darbavosi išvien su Lietuvos irklavimo federacijos pasamdytu patyrusiu konsultantu iš Italijos G.Postiglione.

2016 metais, kai Lietuvos vyrų porinė dvivietė (Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris) laimėjo olimpinių žaidynių sidabrą, o moterų porinė dvivietė (Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė-Karalienė) – bronzą, M.Masilionis išrinktas geriausiu Lietuvos sporto metų treneriu.

Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių jaunojo trenerio sėkmės metai tęsėsi, nes vyrų porinė keturvietė 2017 metais laimėjo viską – pasaulio ir Europos pirmenybių auksą. 2018 m. ketvertas iškovojo Europos pirmenybių sidabrą, o M.Masilionis sulaukė apdovanojimo Prezidentūroje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mykolas Masilionis ir Dalia Grybauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mykolas Masilionis ir Dalia Grybauskaitė

„Bet vyrai pernai nebuvo patenkinti rezultatais pasaulio čempionate, kai dar dirbo Postiglione ir Mykolas Masilionis, bei panoro pakeisti trenerius. Po ilgų diskusijų buvo nuspręsta vyrų keturvietei treneriu paskirti Kęstutį Keblį“, – pasakojo D.Pavilionis.

M.Masilionis liko darbuotis su Lietuvos moterų ir jaunimo rinktinių atletėmis.

D.Pavilionio teigimu, lapkričio 5 dieną po susirinkimo M.Masilionis parašė prašymą atostogoms.

„Sutikome, juo labiau kad jo auklėtinė Milda Valčiukaitė gyja po traumos, Ieva Adomavičiūtė treniruojasi rečiau, o pats Mykolas augina du vaikus, – pasakojo D.Pavilionis. – Kad jis atsidūrė Turkijoje ir kad treniruoja Rusijos rinktinę kartu su G.Postiglione – man buvo staigmena.

Kiek aš jam skambinu, jis ragelio nekėlė – fakto nepatvirtino ir nepaneigė.

Bet pažįstu Rusijos trenerių. Jaunimo rinktinės treneris man paaiškino, kad jie iš tiesų ten dirba. G.Postiglione darbas su rusais nebuvo naujiena, nes Rusijos irklavimo federacijos prezidentas Europos čempionate man sakė, kad jie turi sutartį su G.Postiglione.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giovanni Postiglione
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giovanni Postiglione

Mūsų sutartis su Giovanni pasibaigusi birželio 30 dieną, tai niekas nesikerta. Bet M.Masilionis jei treniruoją Rusijos rinktinę...

Kiek žinau, ten dirba porinio irklo meistrai, nė viena jų komanda dvivietė ar keturvietė dar nėra patekusi į olimpines žaidynes, tad rusų porinė keturvietė yra tiesioginiai konkurentai mūsų keturvietei.

Suprantate, kad tai nėra džentelmeniška. Jis žino pliusus, minusus, eiti treniruoti konkurentus – tai nėra gražu.“

Olimpinė prizininkė: „Jis turi nesutarimų su federacija“

15min taip pat dar nepavyko susisiekti su M.Masilioniu, su kuriuo Turkijoje treniruojasi ir jo žmona, Lietuvos irklavimo rinktinės narė Lina Šaltytė-Masilionė.

Bet su treneriu reguliariai bendrauja kitos irkluotojos, tarp jų M.Valčiukaitė.

Po stuburo operacijos sveikstanti 2016 metų olimpinė prizininkė teigė, kad reabilitaciją derina pagal trenerio patarimus.

„Kiek supratau, jam Turkijoje yra bandomasis laikotarpis. Gruodį jis turėtų pasakyti savo galutinį sprendimą“, – pasakojo M.Valčiukaitė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./15min studijoje – pasaulio irklavimo čempionės Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė.
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./15min studijoje – pasaulio irklavimo čempionės Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė.

Ji teigė, jog norėtų, kad M.Masilionis, kuris moterų porinės dvivietės trenerio pareigas po olimpinių žaidynių Brazilijoje perėmė iš Kęstučio Keblio, ir toliau dirbtų drauge.

„Aš tikrai norėčiau, kad Mykolas būtų mano treneris. Bet jis turi nesutarimų su federacija, jo darbo sąlygos netenkina. Jis pradėjo ieškoti kitų sąlygų“, – sakė M.Valčiukaitė.

Sportas tarsi karas – paslapčių irgi yra

Tačiau Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas D.Pavilionis teigė, kad bet kuriuo atveju M.Masilionis turėjo pranešti apie savo manevrus federacijai.

„Nutinka įvairių dalykų. Trenerians yra įprasta, kad atidirba olimpinius ketverių metų ciklus. Atidirbi, paspaudi rankas ir tęsi darbus arba keliauji savais keliais – treneriai yra laisvi pasirinkti, jie juk ne vergai – kalbėjo D.Pavilionis. – Tačiau mums tai būtų didelė netektis.

Tas žmogus paimtas iš valties, jis net nebuvo treneriu. 2012–2013 metais labai juo pasitikėjome, samdėme konsultantą G.Postiglione, M.Masilionis buvo jo padėjėjas. Aš laikau, kad jis yra federacijos lėšomis užaugintas treneris.

Dabar spendimų priimti negalime, nes neturime daug žinių – jis su mumis nekontaktuoja. Tad dar sunku ir teisti. Reikėtų jo atsakymų sulaukti. Gal jis išvažiavo su žmona į Turkiją ir netyčia sutiko Rusijos rinktinę, kuri paskleidė gandą, kad jis ją treniruoja?

Aišku, šioje padėtyje yra sąžinės reikalas. Turi sutartį, dirbi mums, esi mūsų užaugintas, – gyvenime būna posūkių, bet tada ateik ir pasisakyk: netinka, nebedirbsiu, gavau geresnes sąlygas. O dabar atostogų metu eiti treniruoti konkurentus?

Džentelmeniška būtų, jei žmogus pats prisipažintų, ką daro.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LIF prezidentas Dainius Pavilionis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LIF prezidentas Dainius Pavilionis

Anksčiau G.Postiglione konsultanto darbus Lietuvos rinktinėje derino su savo trenerio oficialiomis pareigomis Graikijos irklavimo rinktinėje. Bet, D.Pavilionio vertinimu, dabar situacijos skirtingos.

„Postiglione buvo laisvai samdomas žmogus, kuris buvo konsultantu ir mes iš jo gaudavome tam tikras sąskaitas. Kitas dalykas, kai turi kitas pareigas, – kalbėjo Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas. – Negali būti generolu ir Lietuvos kariuomenėje, ir Rusijos armijoje tuo pačiu metu.

Tai nėra karas, bet sporte yra konkurencija, kaip ir kitose sporto šakose yra tam tikros paslaptys. Nueidamas kitur dirbti, išduodi paslaptis. Tai nėra korektiška.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius