Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sporto varžybos: ką būtina pamatyti

15min.lt pradeda sporto rubriką „Lietuvos sporto varžybos: ką būtina pamatyti“. Joje kiekvieną ketvirtadienį pateiksime išsamią informaciją sporto gerbėjams apie įvairių sporto šakų varžybas mūsų šalyje. Čia rasite ne tik tikslius laikus ir vietas, kur galite gyvai stebėti sporto varžybas, bet ir trenerių, sportininkų bei specialistų komentarus ir vaizdo apžvalgas.
Rasa Drazdauskaitė
Rasa Drazdauskaitė / P.Vyčo („Fotoinjekcija“) nuotr.
VIDEO: Lietuvos sporto varžybų anonsas

„Vilniaus maratone“ – rekordinis dalyvių skaičius

Sekmadienį sostinės gatvėse šurmuliuos didžiausia bėgimo šventė „Vilniaus maratonas“. Jau vienuoliktus metus iš eilės vyksiančiame maratone planuoja dalyvauti net 13 tūkstančių bėgikų. Bėgikai galės varžytis ne tik tradicinėje 42 km 195 m maratono distancijoje, bet ir kitose, netgi linksmose rungtyse, kaip, pavyzdžiui, bėgimo su vežimėliais.

„Mūsų bendras tikslas – bėgimo kultūros populiarinimas ir skatinimas. Žmogui priprasti prie maratono reikia metų laiko. Pradžioje jam reikia pabandyti, kas tai yra bėgimas. Dėl to yra trumpoji distancija, yra dešimt kilometrų ir yra pusė maratono. Tad kiekvienam gali pasirinkti pagal galimybes“, – sako „Vilniaus maratono“ organizatorius Darius Mikulis.

„Vilniaus maratone“ dalyvaus neseniai Europos lengvosios atletikos čempionate 7 vietą užėmusi Rasa Drazdauskaitė, tiesa, ji bėgs tik pusę maratono. Į rekordą kėsinasi ne vieną tarptautinį maratoną jau laimėjęs Etiopijos bėgikas Teklu Geto. Vilniaus maratono rekordą prieš 7 metus pasiekė Richardas Rotichas iš Kenijos.

„Vilniaus maratonas“

Rugsėjo 14 d. (sekmadienis). Startas – prie Katedros.

9:00 10 km bėgimas ir 4x10 km estafetė
9:15 maratonas (42,195 km) ir pusė maratono (21,098 km)
12:30 vežimėlių bėgimas
13:00 vaikų bėgimas
15:00 šeimos, moksleivių ir studentų bėgimai (4,2 km)

Įnirtinga kova dėl medalių Lietuvos futbolo čempionate

Savaitgalį po pertraukos atsinaujins kovos Lietuvos futbolo „A lygoje“. Pagrindinės turo rungtynės vyks šeštadienį Vilniuje. Antrą vietą užimantys „Trakų“ futbolininkai priims vos tašku atsiliekančią Pakruojo „Kruoją“.

„Aišku, mes žaidžiame namuose, bet pirmame rate, žaisdami namuose, mes labai skaudžiai pralaimėjom „Kruojos“ komandai. Todėl nedrįsčiau sakyti, kas bus favoritai. Abi komandos turi vienodas galimybes, abi apylygio pajėgumo. Bus įdomi kova“, – sako „Trakų“ treneris Edgaras Jankauskas.

Čempionato lyderiai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai penktadienį namuose susitiks su „Klaipėdos granitu“. Žalgiriečiai artimiausius varžovus lenkia net 12 taškų, tačiau E.Jankauskas mano, kad kova dėl aukso dar nebaigta, nes iki čempionato pabaigos dar liko 13 turų.

„Nemanau, kad dėl aukso kova baigta, kaip ir dėl likusių spalvų medalių. Manau, ir „Žalgiris“ tai supranta. Vienerios, dvejos prastai sužaistos rungtynės, prarasti taškai ir atsiranda įtampa, todėl manau, kad dar niekas nebaigta“, – tvirtina E.Jankauskas.

Šeštadienį kovos turnyrinės lentelės kaimynai – penktą vietą užimantis Klaipėdos „Atlantas“ ir laipteliu žemiau esantis Panevėžio „Ekranas“. Turas baigsis sekmadienį „Šiaulių“ ir Gargždų „Bangos“ rungtynėmis.

Lietuvos futbolo čempionato 26 turas

Rugsėjo 12 d. (penktadienis)
17:30 Vilniaus „Žalgiris“ – „Klaipėdos granitas“

Rugsėjo 13 d. (šeštadienis)
12:00 Trakų „Trakai“ – Pakruojo „Kruoja“
18:00 Klaipėdos „Atlantas“ – Panevėžio „Ekranas“

Rugsėjo 14 d. (sekmadienis)
12:00 Šiaulių „Šiauliai“ – Gargždų „Banga“

Šiauliuose – miesto irklavimo jubiliejus

Šiauliuose minimas šio miesto irklavimo 60-ties metų jubiliejus. Šeštadienį čia vyks Lietuvos jaunių irklavimo čempionatas. Varžybos rengiamos neseniai atnaujintoje „Talkšos“ ežero irklavimo bazėje. Sujungus du ežerus, Šiauliuose pagaliau įrengta tarptautinius standartus atitinkanti 2 000 m irklavimo trasa.

„Šiauliuose yra įrengta antra Baltijos šalyse 2 000 m irklavimo trasa, tinkanti tarptautinėms irklavimo varžyboms. Nei Latvijoje, nei Estijoje, nei Kaliningrado srityje tokios trasos nėra, todėl tai – didžiulis pasiekimas. Miestas praėjusiais metais skyrė 174 tūkst. litų trasos infrastruktūros įrengimui“, – sako Šiaulių irklavimo federacijos prezidentas Kęstutis Butkus.

Lietuvos jaunių čempionate šeštadienį varžysis net 350 jaunųjų irkluotojų, tarp jų ir pasaulio jaunimo vicečempionai Armandas Kelmelis ir Dovydas Nemeravičius.

Lietuvos jaunių irklavimo čempionatas Šiauliuose

Rugsėjo 13 d. (šeštadienis)
12:00 varžybų pradžia
16:00 val. finalai

Lietuvos regbio čempionate – pirmo rato pabaiga

Šeštadienį baigsis Lietuvos regbio čempionato pirmas ratas. Čempionato lyderiai Šiaulių „Vairo-Kalvio“ regbininkai Latvijoje susitiks su Rygos „Transact Pro“. Zoknių stadione vyks Šiaulių derbis – susitiks dvi „Šiaulių-Baltrex“ komandos. Vilniaus „Vingio“ stadione „Tauro-VRA“ regbininkai priims Kauno „Ąžuolo-Tauro“ komandą.

Po pirmo rato aštuonios komandos pasuks skirtingais keliais. Pirmos keturios komandos kovos dėl apdovanojimų, o kitos keturios žais dėl išlikimo aukščiausiame divizione su pirmo diviziono ekipomis.

Lietuvos regbio-15 čempionato 7 turas

Rugsėjo 13 d. (šeštadienis)
14:00 Šiaulių „Šiauliai-Baltrex“ – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“
14:00 Vilniaus „Tauras-VRA“ – Kauno „Ąžuolas-Tauras“
14:00 Rygos „Transact Pro“ – Šiaulių „Vairas-Kalvis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius