TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ligos pasaulio čempionate sustabdytas D.Rapšys: „Įšoku į baseiną ir kažkas ne taip“

Danas Rapšys kreipėsi į sirgalius po nesėkmingai susiklosčiusio pasaulio plaukimo čempionato Fukuokoje (Japonija), kuriame lietuvis liko be pusfinalių ir finalų.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

28-erių panevėžietis Tekančios saulės šalyje susirgo prieš pat varžybų startą ir buvo priverstas praleisti 400 m plaukimą laisvuoju stiliumi.

Perpus trumpesniame nuotolyje D.Rapšys startavo, bet į pusfinalį nepateko – pritrūkęs 0,17 sek. liko 17-as.

Galiausiai, lietuvis pasiekė karjeros rekordą plaukdamas 100 m laisvu stiliumi, bet liko 32-as sau nebūdingoje distancijoje ir pasirodymą Japonijoje baigė.

Feisbuko įraše D.Rapšys pasidžiaugė sėkmingais kitų Lietuvos plaukikų Rūtos Meilutytės, Kotrynos Teterevkovos ir Alekso Savicko pasirodymais bei aiškino, kas nutiko jam pačiam pasaulio čempionato metu.

„Labai džiaugiuosi sėkmingais Rūtos, Kotrynos ir Alekso pasirodymais Fukuokoje. Ir sveikinu juos, ko negaliu pasakyti apie save. Norėjau šiame pasaulio čempionate parodyti, kad galiu plaukti greitai. Ir plaukiau labai greitai – iki tos nelemtos ligos, dėl kurios praradau tris ypač svarbias pasirengimo dienas. Aišku, teisintis neverta, tik po ligos pasijutau keistai. Lyg ir yra jėgų, techniškai viskas gerai. Tačiau įšoku į varžybų baseiną ir jau po 50 m jaučiasi, kad kažkas ne taip. Kas ne taip – dabar sunku pasakyti, bet išsiaiškinsim. Po kelių dienų grįšiu į Lietuvą, tada trumpai pailsėsiu ir vėl kibsiu treniruotis. Nes šį sezoną dar laukia rimtų varžybų. O už Fukuoką labai dėkoju komandai, su kuria taip smagu būti drauge, savo treneriams Inai ir Pauliui, kurie darė viską, kad plaukčiau greičiau, ir jums, iš kurių sulaukiu tiek daug palaikymo žinučių. Dėkui!“ – rašė plaukikas, kišenėje jau turintis bilietą į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius