-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 05 /06:21

M.Maldonis jausmingai įvertino savo olimpinį debiutą: „Man tai reiškia žiauriai daug“

Ketvirtadienį Tokijo Jūrų miško kanale startavo Mindaugas Maldonis. Į A finalą neprasibrovęs Lietuvos sportininkas debiutines olimpines žaidynes baigė dešimtoje pozicijoje.

Vienviečių baidarių 200 m sprinto antrajame pusfinalyje lietuvis finišavo paskutinis, aštuntas, ir toliau kovą tęsė tik B finale.

Antrajame pusfinalyje pajėgiausias buvo vengras Sandoras Totka (35.114).

Nuo jo mūsiškis atsiliko 1.523 sek.

B finale M.Maldonis iš pradžių atsiliko nuo savo oponentų, tačiau labai galingai finišavo ir galiausiai pralaimėjo tik prancūzui Maxime'ui Beaumont'ui.

Mūsiškis distanciją įveikė per 36.257 sek. ir nugalėtojui pralaimėjo 0.259 sek.

Lietuvis galutinėje rikiuotėje liko dešimtas, o olimpiniu čempionu tapo vengras S.Totka (35.035), aplenkęs italą Manfredi Rizza (+0.045) ir britą Liamą Heathą (+0.167).

„Dešimtoji vieta pirmose olimpinėse žaidynėse man reiškia žiauriai daug. Sunku šį jausmą apibūdinti žodžiais. Ar to tikėjausi? Galvoje buvo įvairūs scenarijai, tikėtis buvo galima visko. Prieš olimpines žaidynes nebuvo aišku, kokios formos aš būsiu, kokios varžovai – per daug kintamųjų, kad darytum kokias nors rimtas išvadas. B finale teko varžytis prieš vėją, o tai man patinka. Visgi pirmas startas nebuvo sėkmingas. Anksčiau prieš svarbiausias varžybas labai stipriai apšildavau, bet čia to daryti dėl didžiulio karščio ir drėgmės tiesiog negalėjau. Nenorėjau rizikuoti ir nualinti organizmo, tad pusfinalyje gal ir nepavyko viskas, kaip norėjau, bet realiai mąstant apie A finalą svajoti buvo sunku“, – savo pasirodymą įvertino M.Maldonis.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Mindaugas Maldonis
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Mindaugas Maldonis

200 m distancija olimpinių žaidynių programoje buvo paskutinį kartą. M.Maldonis neslėpė, jog dėl to yra šiek tiek gaila.

„Gaila, nes rungties istorija yra ilga. Man tai yra labai dinamiška ir smagi distancija, joje kentėti reikia šiek tiek mažiau nei ilgesniuose nuotoliuose. Tai buvo galios bei greitumo reikalaujanti rungtis, taigi, gaila, kad šiandien viskas baigėsi. Kaip žinia, sprinto šaknys mūsų šalyje yra gilios, bet ką padarysi – dabar reikės keistis ir persiorientuoti į 500 m distanciją“, – svarstė sportininkas.

Vertindamas B finalą M.Maldonis neslėpė, jog neišvengė smulkios klaidelės – iš karto po starto jo valtis šiek tiek pasisuko į dešinį šoną.

„Starte pūtė skersas vėjas, tad valtį teko taisytis. Pasitaisiau valtį ir turėjau penkių sekundžių tarpą idealiam startui. Visgi starto signalo nesulaukiau, o valtis iš lėto jau skersavo. Negalėjau taisytis, teko startuoti šiek tiek skersai, padaryti mažą vingį. Nejaučiau, kad būčiau sudeginęs daug laiko, bet, žinoma, geriau tokių dalykų išvengti“, – šypsojosi atletas.

Olimpinį bilietą M.Maldonis nuskynė gegužės mėnesį Rusijos mieste Barnaule vykusiame pasaulio taurės varžybų finale.

Tuomet apie didžiules aukštumas trisdešimtmetis atletas nesvajojo, bet vienviečių baidarių 200 m distancijoje sensacingai iškovojo aukso medalį ir įplaukė į olimpines varžybas.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo Lietuva šios sporto šakos savo sportininką turėjo visose aštuoniose olimpinėse žaidynėse.

Tuo pačiu gali pasigirti tik dar septynių sporto šakų atstovai: akademinio irklavimo, dviračių sporto, dziudo, imtynių, lengvosios atletikos, šiuolaikinės penkiakovės ir plaukimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius