Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų prizas iš plaukimo žvaigždės rankų – gyvybę išgelbėjusiems vaikams

Sarah Sjostrom yra greičiausia pasaulio plaukikė, 100 metrų įveikianti per 51 sek. Bet būna veiksmų vandenyje, kurie yra dar svarbesni. „Jūs buvote tie, kurie lėmė gyvenimą arba mirtį. Jūs esate tikrieji herojai“, – sakė Švedijos plaukikė dviems paaugliams, išgelbėjusiems skęstantį vaiką.
13-metis Arvidas ir 11-metė Ida išgelbėjo ketverių metų berniuką.
13-metis Arvidas ir 11-metė Ida išgelbėjo ketverių metų berniuką. / Aftonbladet nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

Praėjusią vasarą 13 metų Arvidas Sjostrumas ir 11 metų Ida Berg, abu kilę iš Hamnengės kaimo Švedijoje, atostogavo Javlės mieste, Baltijos jūros pakrantėje.

Jie stovėjo prie tilo, kai pamatė, kaip mažas berniukas įšoko į vandenį. Vėliau paaiškėjo, kad jis nepastebėtas nutolo nuo tėvo, kuris tuo metu buvo palinkęs prie kito savo kūdikio vežimėlio.

4-metis Gabrielis nugrimzdo į tamsų dugną, bet tai pamatę du draugai puolė iš paskos. Pirmojo šoko Ida, į pagalbą pakvietusi ir Arvidą.

„Gabrielis atsidūrė ant dugno, vanduo buvo tamsus ir mes beveik nieko nematėme“, – pasakojo Arvidas. Jis panėrė kelis kartus.

Vaikai surado skęstantį berniuką ir išgelbėjo jo gyvybę.

Už šį žygdarbį jiems skirtas „Metų gelbėtojo“ prizas, teikiamas per Švedijos nusipelniusių žmonių apdovanojimų iškilmingą vakarą Stokholme.

Vaikus apdovanojo S.Sjostrom – olimpinė plaukimo čempionė, per pastaruosius kelerius metus 10 kartų tapusi pasaulio čempione laisvuoju stiliumi ir peteliške.

„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom
„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom

„Esu laimėjusi daug. Man kabino medalius ir vadino heroje. Bet tikrieji herojai esate jūs“, – sakė S.Sjostrom, kuriai priklauso keli pasaulio rekordai.

Be pagrindinio prizo paaugliams atiteko ir kelialapis į vandens pramogų parką Vokietijoje.

„Man garbė skirti jums šį prizą“, – sakė S.Sjostrom.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius