-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų sportininkų apdovanojimo ceremonija – be pagrindinių laureatų

Vilniaus viešbutyje „Crowne Plaza“ pirmadienį įvyko geriausių Lietuvos sportininkų, kuriuos rinko Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF), apdovanojimo ceremonija. Į ją atvyko du iš trijų svarbiausių šalies vadovų – Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas ir premjeras Algirdas Butkevičius.
Laura Asadauskaitė, Simona Krupeckaitė ir Vydas Gedvilas
Laura Asadauskaitė, Simona Krupeckaitė ir Vydas Gedvilas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Taip jau atsitinka, kad sporto renginiuose būname dviese. Net nesusitarę – mat abu esame iš sporto pasaulio“, – teigė Seimo pirmininkas, 1997 metų Europos krepšinio čempionių Lietuvos krepšininkių treneris V.Gedvilas.

„Aš pats žinau, kaip nelengva sportuoti. Ir pats sportavau, ir mačiau krepšinį besitreniruojančią, tuomet dar jaunutę, dabartinę Lietuvos sporto žurnalistų federacijos vadovę Laimą Janušonytę.  Mes, imtynininkai, sportavome toje pačioje salėje kaip ir krepšininkės“, – ceremonijos pradžioje linksmai kalbėjo A.Butkevičius.

Po oficialių kalbų prasidėjo geriausiųjų sportininkų apdovanojimai: žurnalistai geriausiais 2012 m. šalies sportininkais išrinko  plaukikę Rūtą Meilutytę ir kanojininką Jevgenijų Šukliną. Tiesa, nė vienas iš laureatų ceremonijoje nedalyvavo. J.Šuklinas pastaruoju metu treniruojasi Portugalijoje, o R.Meilutytė iš pasaulio čempionato Turkijoje grįžo į Angliją.

Abu nugalėtojai su ceremonijos dalyviais kalbėjosi internetu.

„Labai geras laikas buvo Turkijoje. Susitiksime kitą savaitgalį Anykščiuose – ten plauksiu“, – kalbėjo per pusmetį ne tik garsiausia, bet ir tituluota sportininke tapusi R.Meilutytė

„Ačiū už įvertinimą. Sugrįšiu iš Portugalijos per pasaulio pabaigos dieną“, – juokdamasis pasakojo J.Šuklinas.

Tad Seimo pirmininkas ir premjeras geriausiems sportininkams prizus perdavė virtualiai.

Antrąją vietą geriausios sportininkės rinkimuose užėmė praėjusių metų laureatė šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asadauskaitė, trečioji vieta atiteko dviratininkei Simonai Krupeckaitei.

„Žinote, aš galiu pasakyti tik tiek – sutinku su rinkimų rezultatais šimtu procentų... Jei būtų galima, aš visas tris pirmąsias vietas skirčiau Rūtai“, – sakė S.Krupeckaitė.

Vyrų kategorijoje antrąją ir trečiąją vietas užėmė bronzos medalius Londono olimpiadoje iškovoję boksininkas Evaldas Petrauskas ir imtynininkas Aleksandras Kazakevičius.

„Trečia vieta rinkimuose – man taip pat puiki. Negalvoju, ar galėčiau būti geresnėje pozicijoje – juk sprendė žurnalistai. O jie visada teisūs“, – šmaikštavo vienintelis iš vyrų nominacijos laureatų A.Kazakevičius.

Geriausios komandos titulas atiteko Europos čempionei Lietuvos vaikinų (iki 20 metų) krepšinio rinktinei. Antroji pozicija šioje kategorijoje atiteko pasaulio jaunių (iki 19 metų) paplūdimio tinklinio čempionėms Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei, o trečioji – Lietuvos krepšinio čempionei Kauno „Žalgirio“ komandai.

Geriausiu metų treneriu išrinktas R.Meilutytės treneris britas Jonas Ruddas, antras liko boksininko E.Petrausko treneris Vladimiras Bajevas, trečias – auksinės dvidešimtmečių krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis. Metų laureatus Lietuvos sporto žurnalistai renka nuo 2005-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius