-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Griškonis: „Gali būti, kad Europos čempionato metu sulauksiu dovanos – tapsiu tėvu“

Europos irklavimo čempionatui besirengiantis 28 metų triskart žemyno čempionas Mindaugas Griškonis su nekantrumu laukia ne tik aštuntojo starto šiose varžybose, bet ir šeimos pagausėjimo. Irkluotojas sakė, kad tėvu gali tapti Europos čempionato metu.
Irkluotojas Mindaugas Griškonis
Irkluotojas Mindaugas Griškonis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Vis dar tikiuosi, kad vaikas gims anksčiau ir spėsiu jį pamatyti prieš čempionatą, dar gali būti, kad gims vėliau – gal spėsiu sugrįžti. Taip jau sutapo, kad abu dalykai vienu metu ir iš pradžių galvojau čempionate nedalyvauti. Vis dėlto, nusprendžiau važiuoti ir pasistengti Dianai parvežti medalį kaip kompensaciją už tai, kad nesu šalia“, – LIF spaudos konferencijoje sakė M.Girškonis.

Tris kartus Europos čempionu ir kartą vicečempionu tapęs M.Griškonis draugauja su Lietuvos lengvaatlete bėgike Diana Lobačevske.

Tris kartus Europos čempionu ir kartą vicečempionu tapęs M.Griškonis draugauja su Lietuvos lengvaatlete bėgike Diana Lobačevske.

Rengtis Europos čempionatui M.Griškonis liko Lietuvoje, kad būtų arčiau artimųjų ir galėtų padėti pirmagimio besilaukiančiai partnerei.

„Gal oras nėra toks geras kaip Graikijoje, tačiau esame pripratę treniruotis gana vėsiu oru. Man labai gera grįžti į Trakus ir sportuoti namuose. Koks mano tikslas? Na, prieš kovą kumščiai nemosuojama, tačiau norėčiau parsivežti medalį arba bent nebūti žemiau ketvirtos vietos.

Pagrindinis tikslas yra olimpinės žaidynės, tad pernai forma buvo kiek suprastėjusi, tačiau dabar esu pasirengęs. Tikiuosi, kad artėjant olimpiadai forma tik gerės. Vienviečių valčių klasėje varžovai yra žinomi, tačiau su kiekvienais metais atsiranda vis naujų, jaunų ir ištroškusių pergalių. Konkurencija yra tikrai didelė“, – pasakojo M.Griškonis.

Alfredo Pliadžio nuotr./Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė

Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė nori medalio, tačiau vietos neprognozuoja

D.Vištartaitė: „Artėja olimpinės žaidynės, tad visos varžovės pasitempia, jų daugėja, jos stiprėja. Taip susiklostė aplinkybės, kad turėjome trukdžių pasirengime – viena sirgo, kita sirgo, vienai mokslai, kitai mokslai. Į pasaulio taurės etapą Australijoje nuvykome likus parai prieš varžybas, be aklimatizacijos, tad ne visai spėjome pasirengti.

Europos čempionate, žinoma, norime iškovoti medalį, tačiau ar tai pavyks, kokia bus jo spalva, – pamatysime. Žiūrime ir į Rio de Žaneiro olimpiadą, kur irkluosime tikrai kartu, tačiau 2015 metais bus atranka, tad kai kurios šalys daro truputį silpnesnes komandas, kurios gali iškovoti kelialapių į Rio. Mes irgi eksperimentavome ir gal tai padarėme per anksti. 2015 m. iškovojus kelialapius, paskui galima pakeisti įgulos sudėtį, tačiau iškovojus kelialapį 2016-aisiais – pakeitimai nebegalimi.

Alfredo Pliadžio nuotr./Sonata Petrikaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Sonata Petrikaitė

Neturėčiau startuoti ir vienviečių ir dviviečių klasėje, norime olimpiadoje kovoti dėl aukščiausios vietos, tad geriau nesiblaškyti.“

„Bandėme įvairias valčių klases kvalifikacinėje regatoje, lyginome savo pasiekimus. Daug eksperimentavome, buvo nuspręsta vienaip, paskui persigalvojome. Europos čempionas yra svarbus, tačiau yra laiko eksperimentams, galima kažką naujo išmėginti“, – trumpai apie išsiskyrimą su partnere D.Vištartaite kalbėjo M.Valčiukaitė.

S.Petrikaitė: „Manau, kad patirtis tikrai man padės, bet kiekvienas startas yra naujiena. Jaunių startuose kaskart gali būti staigmenų. Dvivietė nuo vienvietės nelabai skiriasi, man bus įdomu. 2012 jau startavau vienvietėje, tad bus kaip ir sugrįžimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius