-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja idėja patenkintas A.Šidlauskas: „Dėl trečios vietos bus didžiausia kova“

Andrius Šidlauskas aukštai iškėlė rankas prieš kelis tūkstančius žiūrovų Romos „Foro Italico“ baseine prieš startą 100 m krūtine pusfinalyje. Lietuvos plaukikas akivaizdžiai geros sportinės formos pasiekė Europos čempionatą ir pats tai jaučia.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Iki šiol aukščiausia jo vieta Europos ir pasaulio plaukimo pirmenybėse buvo šeštoji.

Tačiau dabar A.Šidlauskas jaučia, kad gali daugiau.

Ketvirtadienį vakare Romoje Lietuvos plaukikas trečiuoju rezultatu tarp šešiolikos pusfinalio plaukikų įskriejo į 100 m krūtine finalą labai solidžiu rezultatu – 59,45 sek.

„Labai gerai. Tai geriausias sezono rezultatas, esu labai patenkintas, – išlipęs iš atvirojo Romos baseino sakė A.Šidlauskas. – Tiesa, buvo mini klaidelių, bet dar geriau bandysiu padaryti finale – dar labiau susikaupti ir kartu pasimėgauti. Norėčiau, kad tas plaukimas kam nors atneštų džiaugsmo ar laimės.“

Taip gali įvykti, jei 25 metų plaukikas išlaikys tokią savijautą, kokia spinduliuoja šiame Europos čempionate.

Panevėžietis pabrėžė, kad šįkart jaučiasi daug tvirčiau nei pasaulio čempionate birželį Budapešte, kur 100 m krūtine užėmė aštuntą vietą, bet sudegė dėl įtampos per kitas rungtis.

„Dabar psichologiškai jaučiuosi geriau pasiruošęs, pats labiau pasitikiu savimi ir žinau, ką noriu padaryti. Baimę ir įtampą į šalį. Susitelki ir į priekį“, – sakė jis.

Atrankos varžybose ketvirtadienio ryte jis buvo penktas, plaukęs per 1 min. 0,17 sek.

Pusfinalyje jis gerokai pagerino rezultatą, priartėjęs prie asmeninio rekordo (59,12 sek.). Anot A.Šidlausko, jam padėjo gera idėja prieš pusfinalį.

„Per treniruotę pabandėme naują metodą, kurio iki šiol nedarėme. Su varžybine apranga šokęs į apšilimo baseiną pabandžiau du stiprius plaukimus po 50 metrų sprintui ir grybšniui, kad geriau pajausčiau plaukimą. Nes aš toks esu – turiu truputį išsikrauti, kad pajausčiau varžybinį plaukimą. Turiu jausti minimalų nuovargį. Pats tai pajaučiau ir pasiūliau treneriui pabandyti. Rezultatus matome“, – buvo patenkintas A.Šidlauskas.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas

Europos čempionato išvakarėse jis patyrė apmaudžią traumą, kai skusdamas kūną peiliuku nusirėžė piršto odos gabalėlį. Treneris nupirko vaistų, žaizda buvo patepta klijais.

„Gyja po truputį, – numojo ranka A.Šidlauskas. – Jau nebetrukdo.“

Romos baseine jis vėl pasirodys penktadienį vakare, kai 19.18 val. mūsų šalies laiku vyks 100 m krūtine finalas.

A.Šidlausko nuomone, finalo favoritai yra aiškūs – tai pusfinalio plaukimus laimėję olandas 26 metų Arno Kamminga (59,29 sek.) ir 22 metų italas Nicolo Martinenghi (58,44 sek.).

Pusfinalio plaukimo 100 m krūtine rezultatai
Pusfinalio plaukimo 100 m krūtine rezultatai

2019 m. Europos čempionu tapęs Nyderlandų plaukikas savo kraityje turi du olimpinius sidabrus, Tokijuje nusileidęs tik Adamui Peaty, kurio Europos čempionate nėra.

Pasaulio jaunimo plaukimo rekordo 100 m krūtine autorius N.Martinenghi 2021 metais tapo Europos čempionu, o šiemet iškovojo auksą ir pasaulio čempionate.

„O dėl trečios vietos bus didžiausia kova. Kas labiausiai norės, tas ir laimės“, – sakė A.Šidlauskas.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Andrius Šidlauskas

Dabar jis jaučia, kad ir pats gali užlipti ant garbės pakylos, bet nenori užsikrauti minčių tonomis prieš svarbų startą.

„Dėl medalio kovoti norėjau ir pasaulio čempionate. Jaučiau, kad šansas gali būti ir Europos čempionate. Tačiau dabar apie medalį negalvoju, tiesiog ateis kita diena, darysiu viską, kad pasiekčiau savo rezultatą“, – sakė jis.

Toje pačioje rungtyje penktadienio rytą pasirodys ir abi Lietuvos rinktinės plaukikės – Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova startuos 100 m krūtine atrankos varžybose.

„Manyčiau, kad merginos gerai pasirodys, – prognozavo A.Šidlauskas. – Matosi, kad jos nėra įsitempusios, pakankamai atsipalaidavusios. Aišku, varžybų dieną gali būti kitaip. Tačiau dabar – geras vaizdas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius