Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepasitiki „Sputnik V“? Julija Jefimova abejoja dėl vakcinos nuo COVID-19

Tris olimpinius medalius per karjerą iškovojusi Julija Jefimova ruošiasi ketvirtosioms savo olimpinėms žaidynėms. Tačiau Rusijos plaukikė nėra įsitikinusi, ar prieš svarbiausius metų startus Tokijuje skiepysis nuo COVID-19.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Rusijos plaukimo čempionate Kazanėje startavusi J.Jefimova pareiškė, jog dar neapsisprendė, ar skiepysis nuo COVID-19.

„Ne, dar neturėjau tam laiko, bet, žinoma, apie tai galvoju, – sakė Rusijos plaukimo žvaigždė naujienų agentūrai TASS. – Tačiau reikia pasiklausinėti, nes kažkodėl pas daugumą pažįstamų, kurie priėmė vakcinas, nepasigamino antikūniai, todėl ir nežinau, ar iš viso verta.

Iš pradžių buvo visiškai įsitikinusi, bet negalėjau sau leisti prieš Rusijos čempionatą. Bet labai didelei daliai žmonių, kurie vakcinavosi, antikūniai taip ir neatsirado. Todėl aš dar pagalvosiu.”

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Julija Jefimova
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Julija Jefimova

Rusijoje gyventojai, tarp jų ir sportininkai, skiepijami „Sputnik V“ vakcina.

Rusija „Sputnik V“ vakciną pradėjo naudoti nepabaigus paskutinės klinikinių bandymų fazės. Taip pat rusiškos vakcinos dar nepatvirtino Europos vaistų agentūra (EVA).

Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas teigė, kad ji patvirtinta jau 55 šalyse, bet jo valdomoje šalyje paskiepyta mažiau nei 10 proc. visų gyventojų.

Rusijos sportininkai turi pirmenybę pasiskiepyti nuo koronaviruso ir kai kurie jau tai padarė.

Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Stanislavas Pozdniakovas prieš dvi savaites rekomendavo pasiskiepyti visiems kandidatams į olimpines žaidynes. Jo teigimu, nepasiskiepijęs olimpinės rinktinės narys gali sukelti sau problemų Tokijuje. Ne tik tuo atveju, jei pats užsikrės ir susirgs, bet gali būti priverstas izoliuotis Japonijoje dėl kontakto su susirgusiu asmeniu.

Olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis, o J.Jefimovai tai bus šansas pridėti trūkstamą apdovanojimą į jos kolekciją.

29 metų plaukikė yra laimėjusi 17 medalių pasaulio pirmenybėse, iš jų – šešis aukso. Ji taip pat turi du olimpinius sidabro ir vieną olimpinę bronzą, bet olimpinio aukso dar nėra laimėjusi.

Parėjusį savaitgalį vykusiose Rusijos plaukimo pirmenybėse J.Jefimova liko antra 100 metrų krūtine varžybose, nusileidusi 16-metei plaukikei Jevgenijai Čikunovai, bet tai nesutrukdė jai užsitikrinti teisės startuoti Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius