Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nugaros traumą išsigydęs Danas Rapšys: pusfinalyje būčiau buvęs greitesnis

Kazanėje vykstančio pasaulio plaukimo čempionato antrąją varžybų dieną iš lietuvių pirmasis į baseiną šoko Danas Rapšys.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Dvidešimtmečiui nepavyko prasibrauti į 100 m plaukimo nugara pusfinalį, tačiau tai panevėžiečio nuotaikos nesugadino.

Danas distanciją įveikė per 54.86 sek. ir galutinėje rikiuotėje liko 28-as.

„Plaukti teko ryte, tad savo pasiekimu visai esu patenkintas. Manau, jog viskas pavyko neblogai. Kita vertus, žinau, kad jei būčiau dalyvavęs pusfinalyje, rezultatas tikrai būtų buvęs dar geresnis“, – 15min.lt iš karto po finišo sakė plaukikas.

Penktajame kvalifikaciniame plaukime pasirodžiusiam lietuviui atiteko kraštinis baseino takas, tačiau to sportininkas nesureikšmino. „Nemanau, kad tai turėjo kokios nors įtakos, plaukti tai tikrai netrukdė“, – įsitikinęs atletas.

Prieš dvejus metus Barselonoje vykusiose pirmenybėse Danas šioje rungtyje užėmė 25-ąją vietą, tiesa tuomet plaukė kur kas lėčiau – 55.68 sek.

Varžybų išvakarėse Danas skundėsi nugaros skausmais ir dėl šios priežasties Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Žilvinas Ovsiukas nusprendė jį pataupyti sekmadienį vykusioje vyrų estafetėje 4 po 100 m laisvu stiliumi.

Visgi, panašu, kad D.Rapšiui pavyko reabilituotis ir sportininkas toliau ruošis likusiam startui – 200 m nugara. 

„Manau, kad viskas yra gerai. Tiesa, startuodamas ir šokdamas į vandenį šiek tiek pasisaugojau, bet plaukiant nieko neskaudėjo. Tikiuosi, kad blogiausia jau praeityje“, – vylėsi sportininkas.

Prieš šias planetos pirmenybės Danas, skirtingai nei kita dalis Lietuvos plaukimo rinktinės narių, sportavo Alytuje, o ne Rumunijoje. Taip nuspręsta dėl to, jog saulėtoje Drakulos tėvynėje pasirengimas vyko atvirame baseine, tuo tarpu nugara plaukiantiems sportininkams reikia baseino su lubomis.

Paklaustas, kaip vertina „Kazan Arena“ stadione įrengtą laikiną baseiną, kur ir vyksta planetos čempionato kovos, Danas šypsojosi. „Man svarbiausia, jog yra lubos. Visi kiti dalykai mažiau reikšmingi“, – geros nuotaikos nestokojo plaukikas.

Šioms planetos pirmenybėms įrengtas baseinas pagal Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos (FINA) taisykles yra užtrauktas specialiu į konstrukcija įmontuotu šviesiu tentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius