Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė čempionė Lina Kačiušytė: gerai, kad šiandien tiek daug madingų tėvų

Legendinė Lietuvos plaukikė, pasaulio ir olimpinė čempionė, Lina Kačiušytė neslepia, kad ši sporto šaka pastaruoju metu Lietuvoje tapo itin madinga. „Gerai, kad šalyje vis daugėja tokių madingų tėvų, kurie savo mažuosius atlydi į plaukimo baseinus. Visų pirma jie gelbsti vaikų gyvybę“, – tokiais žodžiais garsi sportininkė palydėjo su medaliais mažuosius „Impuls plaukimo akademijos“ varžybų čempionus.
Lina Kačiušytė
Lina Kačiušytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sakoma, kad kai kuriuos žmones kankina vandens baimė. Aš taip pat jo bijau – galbūt dėl to taip greitai plaukiau“, – juokauja dar penkiolikos pasaulio plaukimo čempionės titulą pelniusi L. Kačiušytė. Pasak jos, mokėjimas plaukti, visų pirma gali išgelbėti gyvybę, o jei įdėsi pastangų, atnešti ir pergalių plaukimo baseine.

Plaukikės karjerą jau baigusi sportininkė šiandien ir toliau stebi jaunųjų Lietuvos plaukikų pasiekimus linkėdama jiems sėkmės. Praėjusį savaitgalį ji sveikino sporto ir sveikatingumo klubų „Impuls“ 2014 metų žiemos vaikų plaukimo varžybų dalyvius. Teikdama medalius ir diplomus mažiesiems sportininkams, L.Kačiušytė, dėkojo treneriams, padedantiems siekti pergalių, o susirinkusius tėvus ragino padėti vaikams atrasti jų talentus ir priimti iššūkius.

Sakoma, kad kai kuriuos žmones kankina vandens baimė. Aš taip pat jo bijau – galbūt dėl to taip greitai plaukiau

„Džiugu, kad vyksta tokios varžybos. Pirmosios pergalės, nors ir mažos, išlieka pačios brangiausios“, – sakė garsi sportininkė, pridurdama, kad nuo to laiko, kai ji pati pradėjo plaukikės karjerą, daug kas pasikeitė.

„Anuomet, kai mokiausi mokykloje, kurioje ir pradėjau plaukikės karjerą, sporto užsiėmimai buvo privalomi. Pastebėjus, kad gerai sekasi vienoje ar kitoje sporto šakoje, atrodė natūralu toliau siekti pačių geriausių rezultatų. Jei jau sekėsi plaukti – tai iki olimpinio medalio, o ir laiko dykinėti neturėjome. Tėvai dirbo, moksleiviai dienas leisdavo būreliuose ar sporto treniruotėse“, – sakė L. Kačiušytė.

Sportininkė pastebi, kad šiandien bet kokia sportinė veikla yra laisvai pasirenkamas dalykas, kurią neretai nurungia laisvalaikis priešais televizoriaus ar kompiuterio ekraną. Tuo tarpu gydytojai skambina pavojaus varpais, jog šalies mokyklose daugėja sveikatos problemų turinčių vaikų.

Pasak legendinės sportininkės, išsivysčiusiose pasaulio šalyse šiandien ieškoma ne tik būdų, kaip pagerinti sportinius rezultatus, bet ir sudominti jaunimą imtis sportinės veiklos ir nebijoti sunkumų.

„Nuovargis, raumenų skausmas – su jais neišvengiamai susidurdavau kasdien. Atrodo, tik žymi dienas kalendoriuje ir kasdien kyli į kovą su pačia savimi, tačiau pasiekti rezultatai atpirkdavo visus sunkumus“, – prisimena plaukikė. „Seniau į priekį pastūmėdavo ir sportininkams suteikiama galimybė keliauti, pamatyti, kaip žmonės gyvena kitose pasaulio šalyse – stebėdavausi prekių pilnomis parduotuvėmis ir negalėdavau suprasti, kodėl žmonės jose nieko neperka. Šiandien prekių gausa nieko nebenustebinsi, žmones motyvuoja galimybė užsidirbti, geras atlygis už įdėtas pastangas“, – dalinosi prisiminimais L. Kačiušytė.

Kiekvienas pasiekiame savo aukštumas ir kiekvieno žvaigždė – geriau vėliau nei anksčiau – galiausiai užgęsta

Pasak jos, žmogus gimęs judėti į priekį ir kovoti, todėl kiekvienoje srityje egzistuoja konkurencija. „Sportas be konkurencijos neįmanomas – jame siekiama greičiau nuplaukti, nubėgti. Tačiau siekti rezultatų ir kovoti reikia protingai. Kiekvienas pasiekiame savo aukštumas ir kiekvieno žvaigždė – geriau vėliau nei anksčiau – galiausiai užgęsta“, – pastebi sportininkė.

Po 2012 metų Olimpinių žaidynių Londone visa Lietuva, regis, iš naujo prisiminė plaukimą, o drauge ir miestų bei miestelių baseinus. „Ši sporto šaka iš tiesų niekada nebuvo pamiršta, kaip kad gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tiesiog, dabar plaukimas ir baseinai tapo labai madingi ir tai gera mada. Džiaugiuosi matydama tiek daug vaikų, kurie nori mokytis plaukti, ir tiek daug tėvų, kurie net ir savaitgaliais atlydi savo atžalas į plaukimo varžybas. Ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimai suteikia jėgų, pastūmėja dar labiau stengtis, ir mus sustiprina“, – įsitikinusi daugkartinė čempionė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius