Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis didvyris prakalbo apie skandalą: „Tapau blogiausias žmogus pasaulyje“

Nuo olimpinių žaidynių superherojaus iki olimpinio mulkio – vienas žingsnis. JAV plaukimo garsenybė Ryanas Lochte nutarė papasakoti, kaip pasikeitė jo gyvenimas po įvykių Rio de Žaneire.
Ryanas Lochte
Ryanas Lochte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ryano Lochte karjera yra paženklinta dvylika olimpinių medalių, savo apdovanojimais žaidynėse per visą plaukimo istoriją jis yra antras, nusileidžia tik Michaelui Phelpsui.

Tačiau paskutinės olimpinės žaidynės iš Niujorko kilusiam plaukikui baigėsi košmaru.

Kai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse amerikietis per estafetės varžybas 4 po 200 m laisvuoju stiliumi laimėjo dar vieną aukso apdovanojimą, su bendražygiais Jacku Congeru, Gunnaru Bentzu ir Jimmy Feigenu išlėkė švęsti į naktinį Rio de Žaneirą.

„Scanpix“ nuotr./Ryanas Lochte
„Scanpix“ nuotr./Ryanas Lochte

Prieš grįžtant į olimpinį kaimelį, jie susidūrė su ginkluotais plėšikais, – taip parsiradę paryčiais tvirtino patys sportininkai.

Tačiau prieš pat jiems paliekant Braziliją paaiškėjo, kad plaukikų ketverto nupasakotas ginkluotas vyras iš tiesų buvo apsaugininkas, bandęs suvaldyti situaciją, kai olimpiečiai staipėsi benzino kolonėlėje ir šlapinosi ant sienų.

Kai tiesa paaiškėjo, Brazilijoje kilo didelis nepasitenkinimas, R.Lochte buvo diskvalifikuotas devyniems mėnesiams JAV plaukimo federacijos.

Plaukimo žvaigždė pripažino buvęs girtas ir sutirštinęs spalvas, bet viskas galėjo baigtis dar liūdniau – už melagingus parodymus jam grėsė 18 mėnesių kalėjimo.

„Scanpix“/AP nuotr./Ryanas Lochte su bendražygiais turi nemalonumų
„Scanpix“/AP nuotr./Ryanas Lochte su bendražygiais turi nemalonumų

Dabar, per tinklalaidę „Uncut“, R.Lochte pabrėžė, kad Rio de Žaneiro žaidynių finiše jį ištikusi gėda lydi iki šiol.

„Buvau visų mylimas ir stovėjau pasaulio sporto viršūnėje, bet viskas sugriuvo per vieną naktį. Po visko tapau tarsi blogiausias žmogus pasaulyje“, – sakė 37 metų plaukikas.

Net ir dabar jis tvirtina, jog istorija klostėsi kiek kitaip – esą apsaugos darbuotojas iš tiesų išsitraukė ginklą ir taip sukūrė grėsmingą atmosferą.

„Oficialus tyrimas baigtas ir aš nepadariau nieko bloga. Tai, ką pasakiau, yra tiesa. Vienintelis dalykas, kurį sufabrikavau, – kaip jis naudojo ginklą. Iš pradžių tvirtinau, kad jis laiką ginklą prie mano veido, o iš tikrųjų jis stovėjo nuo manęs per atstumą.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Lochte
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Lochte

Po Rio de Žaneiro žaidynių R.Lochte turėjo ir kitų bėdų. Jis buvo diskvalifikuotas dar 14 mėnesių dėl antidopingo taisyklių pažeidimo.

Plaukikas bandė patekti š Tokijo olimpines žaidynes, bet jam nepavyko, o tai dar labiau jį palaužė.

„Buvo labai sunku. Per karjerą buvau patyręs daug nuopuolių, bet niekada nebuvau patyręs depresijos. Nepatekti į olimpines žaidynes buvo vienas prasčiausių dalykų po visko, ką patyriau Rio. Pabudau ryte, pažiūrėjau į veidrodį ir tariau sau: Velnias, koks aš nevykėlis, – pasakojo R.Lochte. – Tačiau gyvenime turime mokytis iš to, kas nutinka – ir gerų, ir blogų dalykų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius