Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis Trabzonas: plaukikės Ugnės Mažutaitytės vasara nenuėjo šuniui ant uodegos

Plaukikė Ugnė Mažutaitytė merginų 200 m plaukimo nugara varžybose dukart gerino Lietuvos rekordą, tačiau medalio nepelnė. Liko per plauką nuo jo.
Ugnė Mažutaitytė
Ugnė Mažutaitytė / Juliaus Bliūdžiaus nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

Vietoje nenustygstanti ir nuolat besišypsanti plaukikė dėl to nė kiek nesikrimto. Kaip ir po 100 m plaukimo nugara finalo, kuriame ji užėmė 8 vietą.

„Mano tikslas buvo pagerinti Lietuvos rekordus. Vieta aukščiau ar žemiau – ne taip svarbu. Smagu plaukti finale, tačiau mano tikslas buvo ne vieta, o rekordas“, – kalbėjo U.Mažutytė.

200 m plaukimo nugara atrankos varžybose ji distanciją įveikė per 2 min. 20,10 sek. Tai buvo  Lietuvos rekordas, išsilaikęs vos kelias valandas. Finale, nuplaukdama per 2 min. 19,51 sek., U.Mažutaitytė rekordą pagerino dar kartą. Ankstesnis rekordas (2 min. 21,22 sek.) priklausė Astai Drevinskaitei, jis taip pat buvo pasiektas šiemet.

Lietuvai rekordiniu greičiu plaukusi U.Mažutaitytė šioje rungtyje užėmė ketvirtą vietą.

„Man labai patiko plaukti, nes baseinas tiesiog puikus, o varžybų lygis labai aukštas. Mano varžovės – labai meistriškos plaukikės.

Kai pamačiau, kad lyderės nuplaukė per 2 min. 17 sek., supratau, kad konkuruoti su jomis galimybių nelabai turėjau. Vargu, ar man būtų pavykę atplaukti per 2 min. 17 sek.

Juolab, kad tai apskritai pirmas kartas, kai atplaukiau greičiau nei per 2 min. 20 sek. Savo geriausią laiką pagerinau net 6 sekundėmis, todėl esu labai laiminga“, – kalbėjo U.Mažutaitytė.

Į 100 m plaukimo nugara finalą  U.Mažutaitytė pateko aštuntu numeriu (1 min. 6,12 sek.), todėl vilčių pakovoti dėl medalio ir vėl nepuoselėjo. Tikslas – pagerinti šios rungties merginų iki 17 metų Lietuvos rekordą.

Kvalifikacijoje iki jo pritrūko labai nedaug – vos 0,1 sek. „Labai jaudinausi, nervinausi dėl to, bet nenusivyliau, nes pagerinau savo asmeninį rezultatą, o planus pagerinti šalies rekordą atidėjau finalui“, – pasakojo U.Mažutaitytė.

Deja, ir finale rekordo nepavyko pagerinti. Ji atplaukė per 1 min. 6,66 sek. Nepaisant to, savo pasirodymu Trabzone liko patenkinta.

„Buvo sunku psichologiškai pasiruošti šiam festivaliui. Žinojau, kad visą vasarą ruošiuosi šioms varžyboms ir labai bijojau, kad blogai nuplauksiu ir visa vasara nueis šuniui ant uodegos. Bet, pasirodo, ne veltui dirbau. Esu patenkinta“.

14-metė U.Mažutaitytė plaukti pradėjo būdama penkerių. Ji – plaukikų dinastijos atstovė. Jos abu tėvai – Šarūnas ir Rasa Mažutaičiai – buvę plaukikai, plaukikai buvo ir Ugnės seneliai. „Visa mano giminė – plaukikų“, – šypsosi sportininkė, kurią ir treniruoja mama.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius