Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis vicečempionas nusprendė keisti trenerį

„Esu laimingas, kad šaliai iškovojome kelialapį į olimpines žaidynes, tačiau pačiu rezultatu tikrai nebuvome patenkinti“, – kalbėdamas apie pasaulio čempionatą pabrėžė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas irkluotojas Saulius Ritteris.
Saulius Ritteris
Saulius Ritteris / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasaulio pirmenybėse porinę dvivietę su Dovydu Nemeravičiumi irklavęs sportininkas teigė, kad vienuoliktoji pozicija nėra rezultatas, dėl kurio buvo dirbama visus metus.

„Ilgai ir sunkiai treniravomės, netinginiavome, o lūkesčiai buvo nepateisinti, – kalbėjo S.Ritteris. – Todėl teko apsispręsti, ką daryti. Kuo vyresnis tampi, tuo dažniau pagalvoji, kad sportininko karjera nėra amžina. Norisi viską atlikti kuo kruopščiau ir išnaudoti kiekvieną treniruotės akimirką kuo kokybiškiau“.

31-erių S.Ritteris apsisprendė keisti trenerį – nuo spalio mėnesio darbuojasi su Tomu Valčiuku.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Valčiukas
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Valčiukas

„Aš nieko nekaltinu, tačiau suprantu, kad per didelis pripratimas vienas prie kito jau nepadeda tobulėti, – kalbėjo nuo 2013-ųjų metų su treneriu Mykolu Masilionu treniravęsis irkluotojas. – Natūralu, jei pastebima, kad stinga postūmių, reikia kažką keisti. Supratau, jeigu dabar nežengsiu žingsnio šiuo momentu, niekas nepasikeis. O vienuolikta vieta vėl? Tai manęs netenkina.“

Nuo 2013-ųjų metų S.Ritteris iškovojo Europos aukso, sidabro ir bronzos medalius, pasaulio pirmenybėse skynė sidabrą, pasipuošė Universiados auksu bei Rio de Žaneiro žaidynių sidabru irkluodamas porinę dvivietę, o pernai su porinės keturvietės įgula tapo Europos vicečempionu.

„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris
„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris

„Aš augau kaip sportininkas, M.Masilionis augo kaip treneris – kartu tobulėjome, – kalbėjo S.Ritteris. – Kartu pasiekėme gerų rezultatų. Tačiau tikiu, kad nauja trenerio akis pamatys daugiau“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mykolas Masilionis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mykolas Masilionis

Prabilęs apie kelią į Tokijo olimpines žaidynes S.Ritteris kalbėjo atsargiai – kas irkluos vienvietę, o kas sudarys porinės dvivietės įgula turėtų paaiškėti kitų metų pavasarį.

„Faktas – kelialapiai iškovoti. Pavasarį turėtų paaiškėti, kurie sportininkai užims visas tris vietas valtyse, – aiškino S.Ritteris. – Porinė dvivietė? Dar neaišku. Tačiau yra aišku, kad sportininkas turi būti kuo geresnės sportinės formos, kad galėtų įrodyti esantis vertas vietos olimpinėse žaidynėse“.

VIDEO: Saulius Ritter: „Vienuolikta vieta? Tai manęs netenkina“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius