-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo Lietuvos irklavimo rinktinės sudėtis Europos čempionatui

Plovdive vykstančios treniruočių stovyklos metu buvo surengta Lietuvos irklavimo rinktinės atrankinė regata, po kurios paaiškėjo į Europos čempionatą vyksiantys sportininkai.
Lietuvos irklavimo rinktinė
Lietuvos irklavimo rinktinė / Lietuvos irklavimo federacijos nuotr.

Didžioji dalis Lietuvos irkluotojų treniruočių stovykloje Bulgarijoje sportavo nuo kovo pradžios, o savaitgalį prie jų prisijungė ir Ispanijoje sezonui besiruošę Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis. Dėl vietos Europos čempionato rinktinėje iš viso varžėsi 22 atletai, o po varžybų Plovdivo irklavimo kanale paaiškėjo 13 irkluotojų, kurie sudarys 5 įgulas.

Jau aišku, kad balandžio 25-28 dienomis Šegede (Vengrija) vienvietes valtis irkluos Viktorija Senkutė (W1x) ir Giedrius Bieliauskas (M1x), pavienę dvivietę – Dovydas Stankūnas ir Domantas Stankūnas (M2-), porines dvivietes – Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė (W2x) bei Povilas Stankūnas ir Žygimantas Gališanskis (M2x).

„Šios įgulos jau galutinai suformuotos, – pabrėžė rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis ir netrukus įvertino atrankos rezultatus. – Man labai patiko sportininkų pademonstruota kova ir užfiksuoti laikai. Ypač moterų vienviečių valčių plaukimuose skirtumai tarp rezultatų buvo labai nedideli.“

Tuo metu šalia porinės keturvietės (W4x) įgulos įrašytos penkios pavardės – Saulė Kryževičiūtė, Raminta Morkūnaitė, Ugnė Juzėnaitė, Martyna Kazlauskaitė ir Ieva Adomavičiūtė.

„Ieva puikiai pasirodė startuodama vienvietėje valtyje, o irkluodama dvivietę susidūrė su sveikatos problemomis ir nebegalėjo tęsti dienos programos, tad atsižvelgdami į atrankos kriterijus priėmėme sprendimą keturvietės komandą sudaryti iš penkių merginų. Galutinį įgulos ketvertą galėsime išsirinkti tolesniame treniruočių procese“, – situaciją komentavo M.Masilionis.

Praėjusiais metais Blede (Slovėnija) vykusiame Europos čempionate Lietuvai sidabro medalį iškovojo D.Rimkutės ir D.Karalienės duetas.

Primename, kad kelialapius į svarbiausią 2024 metų startą – Paryžiaus olimpines žaidynes – jau yra užsitikrinusios keturios Lietuvos įgulos (W1x, M1x, W2x, W2-), o finalinė atranka dėl paskutinių kelialapių bus surengta gegužės 19-21 d. Liucernoje (Šveicarija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius